Haber

“İngiltere’nin Türkiye ile mülteci anlaşması planı çöktü”

The Times’a göre İngiltere’nin Türkiye ile mülteci geri dönüş anlaşması imzalama planı, İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığına ilişkin iç raporunun ardından suya düştü.

Habere göre İngiliz hükümeti, Arnavutluk’la yapılan anlaşmanın benzerini Türkiye ile de mülteci anlaşması imzalamak istiyordu. Ancak iç incelemede Türkiye’nin “‘genel olarak güvenli’ olma kriterlerini karşılamayan bir devlet olduğu” sonucuna varıldı.

Habere göre İçişleri Bakanlığı’nın araştırmasında, Türkiye’den İngiltere’ye yapılan sığınma başvurularının yüzde 99’unun “devlet korkusu” nedeniyle yapıldığı belirtildi. Belgede, Türkiye’de terörle mücadele yasalarının “aşırı hevesli” kullanımı ve mahkemelerin bağımsızlığı konusundaki endişeler dile getirildi.

Manş Denizi üzerinden küçük göçmen tekneleriyle İngiltere’ye gelen Türk vatandaşlarının oranı 2022’de yüzde 2 iken geçen yıl yüzde 10’un üzerine çıktı.

İngiltere’de Başbakan Rishi Sunak ve diğer önde gelen muhafazakar politikacılar, İngiliz kanalında küçük teknelerin geçişini durdurmak için değerli bir başarı olarak Arnavutluk ile imzalanan anlaşmayı değerlendirdiler ve Cumhurbaşkanı Recep ile imzalandığı düşünülmüştür. Tayyip Erdoğan.

Bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi: “Uluslararası işbirliği, yasadışı göçle mücadelede çok değerli bir rol oynuyor ve Birleşik Krallık ile Türkiye, geleceğe odaklı bir bağa sahip yakın stratejik ortaklardır. Bir bireyin Birleşik Krallık’ta bulunma konusunda yasal bir hakkı olmadığında, kendi ülkelerine nakledilmeleri gerekmektedir. “Onları geri göndermeye çalışacağız. Savunma talepleri, uluslararası yükümlülüklerimiz doğrultusunda her bireyin esasına göre değerlendiriliyor; zulüm veya ciddi zarar riski altında olduğu belirlenen hiç kimse geri gönderilmeyecek” dedi.

DW / EC, BÖ

arabanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu