Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sel felaketinde hayatını kaybedenlerin cenazesine katıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Başakşehir’de sağanak yağışın ardından meydana gelen sel ve su baskınlarında hayatını kaybeden 57 yaşındaki Yıldız Yurtseven’in cenazesine katıldı. Törenin ardından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, hasarın yüzde 90’ının onarıldığını ve ödemelere başlandığını belirtti. Yerlikaya, Kırklareli’nin İğneada ilçesinde de sular altında kalan 6 kişiden 3’ünün cansız bedeninin bulunduğunu da duyurdu.

Yıldız Yurtseven, İstanbul’da dün gece etkili olan şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınlarında Başak ilçesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi’nde hayatını kaybetti. Yurtseven için kılınan ikindi namazının ardından Hz. Hüseyin Camii’nde tören düzenlendi. Törene katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aileye başsağlığı dileklerini iletti. Cenaze töreninde İstanbul Valisi Davut Gül, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da hazır bulundu. Cenaze namazının ardından Yıldız Yurtseven’in naaşı, defnedilmek üzere Yeni Kayabaşı Mezarlığı’na götürüldü.

KIRKLARELİ’DE 3 KİŞİNİN CAN CESEDİ BULUNDU

Cenaze töreninin ardından Bakan Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kırklareli’deki su baskınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, Kırklareli İğneada’daki bungalov konutta sele kapılan 6 kişiden 3’ünün cansız bedenlerine ulaşıldığını, kayıp kişiyi bulma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Gerçekten çok üzgünüm. Öncelikle İstanbullu hemşehrilerime başsağlığı diliyorum. Tabii sadece İstanbul için değil, fuara konuk olan 16 hemşehrimiz için de. Kırklareli İğneada’da bungalov rezidans dün sabah saat 8.30-09.00 arasında, haber alınması üzerine Valimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşları, AFAD, itfaiye, polis ve jandarma askeri birimleri hızla olay yerine ulaştı ve mahsur kalan 10 vatandaşımızı kurtardık. Zor durumdaydık. 6 tanesine maalesef ulaşamadık. Dünden itibaren bu vatandaşlar için arama ve tarama çalışmaları başladı. 2 tanesinin cansız bedenine dün ulaştık. Bugün 3 tanesini 1 saat öncesine kadar bulduk. Bir tanesi hala kayıp. Arkadaşlarımla sürekli konuşuyorum. Şu anda askeri birliklerimiz, AFAD gönüllüleri ile 900’ün üzerinde kişi arama kurtarma çalışması yapıyor. Ama o vadi tam bir karmaşa. 5 kilometrelik vadi. kilometre uzunluğunda, 600 metre genişliğinde ve son derece derin. Orada büyük bir çaba var. İnşallah 900’e yakın arkadaşımız diğer vatandaşlarımıza da kavuşur. Gerek İstanbul’da gerek Kırklareli’de devletimizin yardımı her zaman israf olan vatandaşlarımızın üzerindedir.”

“AFAD 40 MİLYON TL GÖNDERDİ, ÖDEMELER BAŞLADI”

Bakan Yerlikaya, “Şu ana kadar tespit edilen 564 konutla ilgili su baskınından bahsediyoruz. İşyerlerinde su baskını sayısı ise 744. Bu arada polisimiz 172 aracın da su baskını nedeniyle hasar gördüğünü tespit etti. Valiliğimiz bazı düzenlemeler yaptı.” bu ödemelerin kaymakamlara ödenmesi gerekmektedir. Bazı kaymakamlarımız bu konut ve işyerine ilişkin hesaplarına para aktarmaya başladı. Bu muhtemelen yarın tamamlanacak. Kısa süre sonra kesin kayıp belirlenecek. Mutlaka destek ödemesi yapacağız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu