Ekonomi

Gram altın 1971 liradan işlem görüyor

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişe paralel olarak değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,06 artışla 1968 liradan tamamladı.

Yeni güne fiyat kârıyla başlayan altının gramı, saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,2 artışla 1971 liraya yükseldi. Bire bir dakikaların prestijiyle çeyrek altın 3 bin 300 liraya, cumhuriyet altını ise 13 bin 450 liraya satılıyor.

Altı günlük düşüş serisine bugün son veren altının ons fiyatı, şu anda yüzde 0,1 artışla 1993 doları seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine beklenenden daha geç başlayabileceği yönünde artan beklentilerin emtia fiyatlarına yansıdığını ve bugün yatırımcıların odağında yoğun veri gündeminin bulunduğunu söyledi.

Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri yatırımcılar tarafından da yakından takip ediliyor. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonun önümüzdeki birkaç ay için biraz yüksek olabileceğini ancak bunun dönüş patikası ile tutarlı olacağını belirtti.

Mevcut para politikası duruşunun oldukça kısıtlayıcı olduğunu belirten Goolsbee, Fed’in çok uzun süre kısıtlayıcı kalması halinde istihdam hedefi konusunda endişelenmek zorunda kalacağını ifade etti.

Analistler, bugün ülkede yoğun bir veri gündeminin yaşanacağını, yurt dışında ise sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerinin yanı sıra ABD’de haftalık işsizlik maaşı uygulamalarının takip edileceğini, teknik açıdan bakıldığında ise 2 bin Altının ons fiyatında 10 ve 2 bin 20 dolar seviyeleri direnç gösterirken, 1990 ve 1980 yıllarında dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu