Yaşam

Gazzeli Aboud İsrail saldırılarını alaycı bir tonla anlatıyor

Gazzeli “Aboud” lakaplı Abdurrahman Battah, İsrail baskınları nedeniyle Gazze Şeridi’nde yaşanan dramı sosyal medyada “mizahi” ve “alaycı” bir üslupla aktarıyor.

Gazze halkının yaşadığı trajediyi ve içinde bulunduğu durumu kendine özgü bir üslupla anlatan Aboud’un sosyal medya platformu Instagram’daki takipçi sayısı kısa sürede 2 milyonu aştı.

Gazze halkı arasında “Aboud” olarak bilinen Filistinli genç, sosyal medyada yayınladığı kısa görüntülerde gülümseyerek, “Ülkedeki son gelişmeleri buradan, Gazze’den bildiriyoruz.” dedi. cümlesiyle başlıyor.

Aboud, İsrail’in Gazze Şeridi’ni bombaladığını belgeleyen görüntüleri alaycı bir dille takipçileriyle paylaşıyor.

Aboud, bazı görüntülerinde İsrail bombardımanı sonucu yıkılan binaların ortasından cesetlerin çıkarılmaya çalışıldığı anları bir muhabir edasıyla aktarıyor.

Filistinli genç, evinin terasından uçak sesleri arasında yayınladığı fotoğrafta esprili ve alaycı bir üslupla şunları söylüyor:

“Sabah uyurken birden alarm kurarak (saldırılarla) beni uyandırdılar. Duyun (uçağın sesi), duyun heyecanı (gülüyor). Yani bu soğuk kahve, bu bu. muhteşem. Burası bir savaş ortamı. Terastan lüks bir ortam.”

Gazze’deki İsrailli esirlerin durumunu esprili bir dille anlatan Aboud, “Gazze’deki esirlerin bizim gibi yiyip içtiğini söylüyorlar. Ne yapalım, 200 kişi bunlar. Kebap olsun, onlara ne verelim?” Yoksa hamburger mi? Biz bunları yemiyoruz. Onlara bir menü verelim.” “İstediklerini seçsinler. Mesela zahter (yağsız), peynir, ful (Arap yemeği).” İfadelerini kullanıyor.

Aboud, İsrail bombalarının Gazze’nin çeşitli yerlerinde yarattığı yıkımı da aynı üslupla takipçileriyle paylaşıyor.

haber-sancaktepe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu