Haber

Gamze Akkuş İlgezdi: “Düşük Kontenjanlardan Mağdur Olan Ağız ve Diş Sağlığı Teknisyenleri Sağlık Bakanından Ek Personel İstiyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin sorunlarını TBMM’ye taşıdı. Diş hekimi İlgezdi, “Sağlık Bakanlığı’nın tahsis ettiği 304 kişilik kadroyu ağız ve diş sağlığı teknikerleri yetersiz buluyor. Bu haklı isyanlarda sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Neredeyse yüzde bire yakın bir ekip ayrılıyor. 30 bin mezun. Düşük kontenjanlarla ağız ve diş mağduru. Sağlık teknikerleri Sağlık Bakanı’ndan ek ekip istiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin kadro sorununu Meclis gündemine taşıdı. Ağız ve Diş Sağlığı Daire Başkanlığı’na atanan personel sayısının azlığının ağız ve diş sağlığı teknikerlerini çaresizliğe ve umutsuzluğa sürüklediğini belirten Akkuş İlgezdi, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“AĞIZ VE DİŞ TEKNİKERLERİ SESLERİNİN DUYULMASINI İSTİYOR”

“AKP iktidarı ve Sağlık Bakanlığı’nın sağlık sisteminde büyük yaralar açan aldığı kararlar sağlık çalışanlarımızı hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Şimdi de ağız ve diş sağlığı teknisyenlerine isyan bayrağını kaldıran iktidar, mezun sayısının yüzde birini ayırdıkları ağız ve diş sağlığı teknikerlerini adeta yok saymıştır.

Ağız ve diş sağlığı teknikerleri seslerinin duyulmasını ister. Aldıkları eğitime ve sahip oldukları diplomalara rağmen vasıfsız işçi muamelesine isyan ediyorlar. Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine tahsis ettiği 304 kişilik kadroyu yetersiz bulmaktadır. Bu haklı isyanlarda sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Bir ekibin neredeyse yüzde biri 30 bine yakın mezuna ayrılmıştır. Kontenjanların azlığından mağdur olan ağız ve diş sağlığı teknikerleri, Sağlık Bakanı’ndan ek ekip talep ediyor.

“17 BİN DİŞ HEKİMİNE 8 BİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERİNİN BİLE GÖREVLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”

Ağız ve diş sağlığı teknikerlerimiz branş eğitimi almış sağlık çalışanlarıdır. Ancak mezun sayısına rağmen takımdan ayrıldılar ve onları farklı mesleklerde vasıfsız işçi olarak çalışmaya zorladılar. Nerede istihdam edilmeleri gerektiği; Diş protez teknisyenleri, sertifikalı çalışanlar, İŞKUR’dan kadrolu işçiler, hemşireler ve hatta temizlik personeli istihdam edilirken; Bu departman için yetişmiş, alanında uzman kişiler her geçen gün işsizler ordusuna katılıyor. 2021 yılında toplam diş hekimi sayısı 39 bin 851 olarak kaydedildi. 39 bin 851 diş hekiminin yüzde 41,79’u kamuda, yüzde 58,16’sı özel sektörde çalışıyor. Her 2 diş hekimine 1 ağız ve diş sağlığı teknikeri planlaması baz alındığında basit bir hesapla yaklaşık 17 bin diş hekimine 8 bin ağız ve diş sağlığı teknikeri atanması gerekmektedir. Ancak AKP hükümeti ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin yerine 8 bin atamayı bırakın, sadece 304 kadro görüyor.”

BAKAN KOCA’YA SORULAN SORULAR

Diş hekimi Akkuş İlgezdi’nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği önergede yer alan sorular şöyle:

“30 bin mezun veren ağız ve diş sağlığı bölümüne neden mezun sayısının yüzde biri olan 304 kişi atanıyor? 36 ağız ve diş sağlığı hastanesinde ve 133 ayakta ağız ve diş sağlığı merkezinde ağız ve diş sağlığı yerine Mezunlar istihdam ediliyor Sağlık kurumu varken ağız ve diş sağlığı teknikeri atamaları neden adil yapılmıyor Bu alanda yetişmiş ağız ve diş sağlığı teknikerleri yerine neden ağız ve diş sağlığı merkezlerine başka atamalar yapılıyor? Diğer bölüm mezunları neden görev tanımları dışında çalıştırılıyor ve bu alanda boşluk varsa neden daha fazla ağız ve diş sağlığı teknisyeni atanmıyor Neden İŞ-KU yerine İŞ-KUR üzerinden istihdam ediliyor? • Devralınan işçilerin branşı nedir?Yönetmeliğe göre her 2 diş hekimine 1 ağız ve diş sağlığı teknisyeni düşmelidir ama neden ağız ve diş sağlığı teknisyenleri c’de çalışıyor? 5-6 diş hekimine bakar mı?

seyitgaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu