Haber

Diyarbakırlı anneler kar altında çocuk nöbetine devam ediyor

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakırlı anneler, kar yağışına rağmen çocukları için çabalarını sürdürdü.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 1251. gününde devam ediyor.

Kar yağışı ve soğuğa rağmen ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla beklemeye devam eden annelerden Bedriye Uslu, oğlu Mahmut için eylemlerini sürdürdüğünü söyledi.

Kar yağışına rağmen eylemlerine devam ettiklerini anlatan Uslu, şunları kaydetti:

“Kar, kış, yağmur, çamur demeden oğlumu bırakmam. Karlar altında Mahmut’umu bekleyeceğim. Mahmut’um inşallah gelir.”

“Gelin devletimize ve güvenlik güçlerimize teslim olun”

Oğlunu teslim olmaya davet eden Uslu, “Oğlum evine git. Gel, devletimize ve güvenlik güçlerimize teslim ol. Yeter, bitsin bu çile” dedi. sözünü kullandı.

Oğlu Özkan için oturma eylemi yapan Süleyman Aydın da yaz, kış, yağmur, soğuk fark etmeksizin her kuralda hareketlerini sürdürdüklerini belirtti.

Özkan şunları söyledi:

“Yoğun kar altında bile çocuklar için mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Çocuklarımız olmasaydı hiçbir güç bizi buraya getiremezdi. Çocukların acısı çok ağır. 8 yıldır oğlumdan ayrıyım, istiyorum. HDP’li oğlum, çocuklarımız gelmeden buradan asla ayrılmayacağız.”

Aydın, oğlu Özkan’dan güvenlik güçlerine teslim olmasını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu