Haber

Erzurum’da Kuyumcu Soyuldu: 23 Kilo Altın Çalındı

ERZURUM’un Yakutiye ilçesinde Gürbüz Payveren’de (64) kuyumcu dükkanının duvarını matkap ve kesici aletle kırarak 23 kilo altın çalan zanlı veya zanlılar, tutuklandı. Payveren, “Komşumu benden önce silahla vurdular. Daha önce de başka bir komşumu soydular. Bizim çarşımızda güvenlik kamerası yok. Güvenlik devreye girseydi bari bize bunu yapanlar görürdü.” yakalandı.”

Tarihi Taşmağazalar semtinde kuyumcu olan Gürbüz Payveren, dün sabah dükkânına gittiğinde ustayı arayıp elektrikli kepenkleri açmadı. Usta kepengi açtı ama elektrik olmadığını anladı. Dükkana giren Payveren, içeriden elektriğin kesildiğini ve iş yerinin soyulduğunu anlayınca polise haber verdi. İncelemede; dükkan duvarının delindiği, 23 kilo altının çalındığı ve güvenlik kamerası kayıt cihazının da alındığı belirlendi. Polis, zanlı veya zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

‘MATKAP VE KESİCİ ALETLER KULLANDILAR’

30 yıldır Taşmağazalar’da esnaflık yaptığını belirten Gürbüz Payveren, “Dükkânın kepenklerini açmaya çalıştım açılmadı. Kepenk ustasını aradım. Elektrik yok dedi. Faydalandılar. Elektriğimizi kestiler, kameralarımız ve alarm sistemimiz devre dışı kaldı, arkadan duvarı delerek içeri girdiler, matkap ve kesici aletler kullandılar, kamera kayıt cihazını aldılar, diğer kameraları kırdılar, Her şeyimi alıp gittiler. 23 kilo kadar altınımızı çaldılar. Öncelikle çarşımızın trafiğe açılmasını istiyoruz. Çarşımıza karakol yaptırdık. İkram yaptık. Polis de olaya el koydu ve karakolu kapattı. Bunun acısını çekiyoruz. Komşumu benden önce silahla vurdular. Daha önce başka bir komşumu soydular. Çarşımızda GÜVENLİK kamerası bulunmamaktadır. GÜVENLİK tesis edilmiş olsaydı en azından bize bunu yapanlar yakalanırdı” dedi.

buldan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu