Ekonomi

Fitch: ABD’nin kısa vadeli borç limiti artışı gelecekteki çıkmazları engellemeyecek

Fitch’ten yapılan açıklamada, Cumhuriyetçi ve Demokrat parti liderlerinin son mali tekliflerini açıklamasına rağmen borç limiti ikilemini çözme yolunun belirsizliğini koruduğu belirtildi.

Açıklamada, borç limitinin yükseltilmesi veya askıya alınması konusunda anlaşmaya varılsa bile, borç limitinin poliçe tavizleri elde etmek için kullanılmasının gelecekte ihtilaf konusu olmaya devam edebileceği belirtildi.

Fitch’ten yapılan açıklamada, kısa vadeli borç limiti artışının ileride yaşanabilecek çıkmazlara engel olmayacağı vurgulandı.

ABD Lideri Joe Biden yönetiminin herhangi bir siyasi tedbirden kaynaklanmayan “temiz” borç limiti artışındaki ısrarının, bahis konusunda Cumhuriyetçilerle diyaloğun ne zaman başlayacağını belirsiz hale getirdiğine dikkat çekilerek, tepkinin geldiği belirtildi. Her iki taraf da başkasının teklifine mali öncelikler konusunda bölünmeler gösterdi.

Açıklamada, ABD’nin temerrüde düşmemesi için borç limitinin yükseltilmesinin veya askıya alınmasının beklendiği, borç limitinin zamanında artırılmaması veya askıya alınmaması durumunda ABD’nin notunun “RD” olarak belirleneceği kaydedildi. (Sınırlı Varsayılan).

borç limiti ikilemi

ABD’de federal hükümet, temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç sınırına ulaştı.

Borç sınırı veya borç tavanı, “ABD hükümetinin borçlarını ödemek için ödünç alabileceği para miktarının üst sınırı” anlamına gelir.

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu yeni kazanan Cumhuriyetçiler, borç limiti müzakerelerinde önemli harcama kesintilerinden yana. Demokratlar ise borç limitini yükseltmekte ısrar ediyorlar ve Cumhuriyetçilerin harcamaları kısma tekliflerini geri çevireceklerinden eminler.

Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında çıkmaza giren borç limiti konusunun piyasaları sarstığı endişesi var. ABD’de resesyon beklentileri yükselirken, borç limiti konusunda iki taraflı hesaplaşma her zamankinden daha fazla risk taşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu