Teknoloji

Elektrikli Otomobiller Volkswagen Golf’ün Sonunu Getirir mi?

Elektrikli arabaların otomotiv kesiminin geleceği olduğundan artık herkes az çok emin olmaya başladı. Firmalar yıllardır planlarını elektrikli arabalara nazaran yapıyor. Her yeni elektrikli araba serisi yeni bir isimle geliyor ve eski serileri emekli ediyor. 

Volkswagen’in en ikonik ve tanınan serilerinden olan Golf, uzun yıllardır içten yanmalı motorlara sahip bir araç olarak yollarda. Elektrikli bir arabanın markayı emekli edip etmeyeceği sorusuna ise Volkswagen COO’su Thomas Schafer karşılık verdi. 

Golf ismi kalacak

Volkswagen COO’su Thomas Schafer, AutoCar’a yaptığı açıklamada, sekizinci kuşak Golf modellerinin 2027-2028 periyodunda piyasaya çıkacağını tabir ederken ‘Golf’ isminin yeni, büsbütün elektrikli modelde de değişmeden kalacağını tabir etti. Elektrikli Golf modelleri, markanın dokuzuncu jenerasyonu olacak. Yani elektrikli Volkswagen ID.3, söylentilerde sav edildiği gibi Golf serisinin yerini almayacak.

Schaffer’e nazaran yeni ID.3, Golf’ün halefinden çok Golf’ün bir üst modeli ve elektrikli Golf -ya da COO’nun verdiği alternatif isimlerle ID.Golf- ID.2 ve ID.3 ortasında konumlandırılacak bir hatchback modeli olacak. 

Geçmişte de Volkswagen elektrikli eGolf modelini tanıtmış lakin o devirde araç çok ilgi görmemişti. Elektrikli araçlara olan ilginin artmasıyla birlikte daha sonraki kimi VW modellerinin birinci el satış fiyatı, üreticinin tavsiye ettiği satış fiyatını da aşmıştı. 

Volkswagen’in gelecekte elektrikli arabalar için nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Son olarak çalışanlarına gönderdiği bir e-postada firma, yeni Trinity Elektrikli Araç üretim merkezinin inşasının tekrar değerlendirilmeye başlandığını tabir etmişti. Yeni bir tesis olmadan Volkswagen’in gitgide büyüyen elektrikli otomotiv pazarında gereğince güçlü olması ise çok güç gözüküyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu