Haber

Demokrat Parti İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu, Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekleyecek

demokratik PartiLider Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt Yerel seçimlerde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Demokrat Parti Başkanlık Divanı’nın aldığı kararla İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na, Ankara’da Mansur Yavaş’a destek vereceklerini duyurdu. Enginyurt, “Milletimize bir sözümüz var. Millet nerede olursa olsun milletin yanındayız. Bu nedenle Sayın Genel Başkanımın Ankara ve İstanbul’da aday göstermeme kararını destekliyorum. Cemal Enginyurt olarak ben de CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na Ankara’da şükranlarımı sunarak, “Mansur Yavaş’a destek vereceğimizi ve halkımızdan da destek beklediğimizi beyan ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, aday destek açıklamasında şunları söyledi:

“Muhalefete karşı çıkmamak, vefa bizim için İstanbul’da bir ilçenin adı değildir. Yolda bulduğumuz yoldaşlarımızı değiştirmemek, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul hayalini yıkmamak, ‘dur’ demek için. AKP’nin millete yaptığı zulme, bölmeye, parçalanmamak için, 14 Mayıs’ta kurduğumuz Halil İbrahim sofrasına ihanet etmemek, yıkmamak için, gözyaşı döktüğümüz insanlarla yollarımızı ayırmamak için ağladım. İstanbul’da ya da Ankara’da ‘Birlikte kazanacağız’ diyerek sırf siyaset uğruna, İstanbul’da kazanılacak ya da kaybedilecek bir seçimde Demokrat Parti olarak, özellikle de İstanbul’da kaybetmemek için. CHP’nin İstanbul’daki yenilgisi durumunda Cemal Enginyurt olarak Demokrat Parti olarak adımızın kaybeden olarak tarihe geçmemesi amacıyla, Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal ve Demokrat Parti Başkanlık Konseyi’nin kararıyla, İstanbul ve Ankara’da aday göstermedik. Milletimize sesleniyorum: İstanbul’dan aday olmak ister miyim? Yapardım… Ancak Ekrem İmamoğlu şahsında muhalefeti yok etmek, yok etmek isteyen birilerinin olduğunu görüyorum. Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul ile kâr projesini hayata geçirmek istiyor. Cemal Enginyurt ve Demokrat Parti olarak buna izin veremeyiz. Milletimize bir sözümüz var. Milletin olduğu her yerde milletin yanındayız. Bu nedenle Sayın Genel Başkanımın Ankara ve İstanbul’da aday göstermeme kararını destekliyorum. “Cemal Enginyurt olarak Ankara’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a destek vereceğimizi beyan ediyor, halkımızdan da destek bekliyor, saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu