Ekonomi

Wendy’s Karı ve Görünümü Tahminlerin Altında Açıkladı, Hisseler Düştü

Wendy’s (WEN) hisseleri, şirketin dördüncü çeyrekte mali analistlerin beklentilerini karşılayan kazanç ve gelir açıklamasının ardından Perşembe günü borsa açılışı öncesinde %2,2 düştü.

Bildirilen hisse başına kazanç (EPS), 0,23 dolarlık ortalama tahmini kaçırarak 0,21 dolar olarak gerçekleşti. Wendy’nin çeyrek için bildirdiği geliri 540,7 milyon dolar olarak gerçekleşti, bu da beklenen 547,03 milyon doların altındaydı.

Wendy’s, 1 Mart 2024 itibarıyla kayıtlı hissedarlara 15 Mart 2024 tarihinde dağıtılmak üzere hisse başına 0,25 ABD doları tutarında üç ayda bir nakit temettü dağıtacağını duyurdu. 8 Şubat 2024 itibarıyla Wendy’s’in yaklaşık 205,5 milyon nominal hissesi ihraç edildi ve üstün.

Wendy’s, 2023’ün son çeyreğinde 45,7 milyon dolar maliyetle 2,4 milyon hisseyi geri satın aldı. Şirket, 2024 yılının ilk çeyreğinin başından bu rapor tarihine kadar herhangi bir hisse geri alımı yapmamıştır.

Wendy’s’in şu anda, Şubat 2027’ye kadar yürürlükte kalacak olan mevcut geri satın alma otoritesinin izin verdiği şekilde gelecekteki hisse geri alımları için yaklaşık 310,0 milyon dolar tahsis edilmiş durumda.

Wendy’s, 2024 için hisse başına düzeltilmiş faydanın 0,98 ile 1,02 dolar arasında olacağını tahmin ediyor. Bu varsayım, analistlerin ortalama 1,11 dolarlık iddiasının gerisinde kalıyor.

Şirket, küresel sistem genelindeki satışlarda %5 ila %6 arasında bir artış bekliyor ve FAVÖK’ü 566,9 milyon $’lık tahminin altında 535 milyon $’dan 545 milyon $’a ayarladı.

“2023, Wendy’s için dünya çapında eşler arası restoran satışlarında üst üste 13. yıl büyüme oldu; bu, operasyonlarımızın tutarlı performansını ve franchise sahiplerimiz ile olan güçlü işbirliğini yansıtıyor ve bu da saygın Wendy’s markasının büyümesine katkıda bulunuyor” dedi. .

“Uluslararası genişlememizi hızlandıracak, restoranlarımızdaki kar marjlarını önemli ölçüde artıracak ve hissedarlarımız için uzun vadeli değeri artıracak yeni stratejiler ve yatırımlar getirerek Wendy’s için bu yeni aşamayı başlatmak için sabırsızlanıyorum. Ekibimizle işbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Önümüzde uzanan büyük potansiyelin farkına varalım” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu