Haber

BEYOĞLU’DA OĞLU VE OĞLUNU TARTIŞMAYLA ÖLDÜREN SANIK, SAVUNMA VERDİ

Geçen yıl BEYOĞLU’nda iki aile arasında çıkan kavgada damadı ve damadının da aralarında bulunduğu 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mürsel Ağrı, savunmasında, “Silahımı tabancayla çıkardım. O an refleks. Silahımı çıkardıktan sonra ne olduğunu anlamadım. “O benim düşmanım değildi, düşmanım da değildi. Nasıl oldu bilmiyorum” dedi.

Tutuklu sanık Mürsel Ağrı, İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya çıkarıldı. Duruşmaya olayda hayatını kaybeden Hulusi Giray’ın eşi ve müşteki İhsan Giray ile tarafların avukatları da katıldı.

Duruşmada savunma yapan Mürsel Ağrı, “Damadım Berk ile kızım arasında tartışma çıktı. Olaydan bir ay önce görüşerek sorunu çözdük. Sonra bir aylığına ayrıldık böylece kızım ve damadım kafalarını dinleyebiliyordu çocuklarımı alıp yazlığa gittim yaptıran olmaya çalıştım dünürüm hulusi ile başım dertteydi çözüyorduk derdimiz çocukların evliliğini kurtarmak için.Kızım ve damadım evde tartışmışlar, kızım dayak yemiş sanırım.Eşim mesaj atmış damadım Berk’e dedim. damadıma ‘evlenmeleri ne kadar normalse boşanmaları da o kadar normal’ dedi. Bir süre sonra kayınbiraderim Mahmut ve damadım telefonda görüştüler tartıştılar küfürler ettiler damadımla kayınbiraderim arasındaki anlaşmazlıklar devam etti biz çözdük kızımla damadın arasında sorun çıktı ama bu sefer damadım Berk ile Mahmut arasında sorun çıktı.Mahmut’un kendisine attığı mesajı bana gönderdi ve ‘Mahmut’un zamanı geldi’ dedi. mesaj attı dükkanda buluşalım dedim dün konuştuk mahmutu aradım olayı tatlandırmak için dükkâna davet ettim dunürüm hulusi damadım berk aradı dedim aramam yanlıştı Mahmut’u aradım dükkana gelmemesini söyledim.Berk dükkanıma geldi oğluna dedi ki “Dün gece Mahmut’un evine motosikletçileri sen mi gönderdin?” Berk “Evet gönderdim” dedi. Seni korkutmak için.” Berk daha sonra ‘Bu gece gereğini yapacağım’ dedi, kalkıp gitti.”

“DOWNLOAD’UMU ÇEKTİKTEN SONRA NE OLDUĞUNU HAYIRLIYORUM”

Mürsel Ağrı, savunmasının devamında eşi Hulusi ve damadının peşine düştüklerini anlatarak, “Olay yerine gittiğimizde ortalık karıştı. Olay yerinde Berk aniden Beytullah’a sarıldı. köşe. ayırmaya çalıştım. karşı tarafta irfan ve burak kargaşa içindeydi. ayağımın dibinden silah sesi duydum. kan akmaya başlayınca kenara çekildim. kimin ateş ettiğini görmeye çalıştım. baktığımda , Hulusi’nin elinde silah gördüm oradakiler bağırıyorlardı o an refleksle silahımı çıkardım silahımı çıkardıktan sonra ne olduğunu anlamadım ateş ettikten sonra ne olduğunu hatırlamıyorum dünyam.ben onu gördüm bin dedim araba ile evime kadar geldi.ama olayın nasıl olduğunu hala anlamadım.vurduğum insanlar benim düşmanım veya düşmanım değillerdi.nasıl oldu bilmiyorum oldu.arkadaşımı yolda gördüm ve beni karakola götürmesini söyledim.rüya bitti.Hastaneye gittiğimde polis vardı. bir tanıdığım, onu aradım ve beni gözaltına almalarını istedim. Silahı sadece Hulusi’de gördüm, diğerlerinde görmedim. Olay anında Hulusi abiyi vurduktan sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum” dedi.

“MAHMUT’UN BERK’E SÜREKLİ OLARAK TEHDİT MESAJLARI GÖNDERDİĞİNİ BİLİYORUM”

Şikayetçi İhsan Giray ifadesinde, olayda oğlunu ve ağabeyini kaybettiğini belirterek, “Ben olay yerinde değildim. Abim ile kasap dükkanımız vardı. O sabah dükkanı açtık, abim gösterdi. Mahmut’un yolladığı broşürleri ona anlattık, sonra konuşmaya gideceğini söyledi. Mahmut, Berk’i hep tehdit etti. “Biliyorum broşürleri attı, Berk’te gösterdi. Bunu duyunca olay yerine gittiğimde 3 kişinin cesedini gördüm. Sanıklardan şikayetçiyim.”

“HULUSİ ELİNDEKİ SİLAHLA BEYTULAH’I HEDEF ATARAK ATEŞ ETTİ”

Tanık Sevilay Akçay ifadesinde, “Olay yerine geldiğimde kavgayla karşılaştım. Sokağa girdiğimde kavga durmuştu. Hulusi ve Mürsel abi arabayla olay yerine geldi. Bunun üzerine kavga çıktı. Hulusi, elindeki tabancayla Beytullah’a ateş etti. Bunun üzerine herkes kaçmaya başladı. “Sağlık görevlisi olduğum için Beytullah’a müdahale ettim. Olay yerinde Mürsel ve Hulusi’de silah gördüm” dedi.

“O ZAMAN HULUSİ BENİM MARKAMI SİLAHLA ATEŞLEDİ, BACAĞINA VURDU”

Tanık Zehranur Akçay ifadesinde, “Ben Beytullah Akçay’ın abisiyim. Olay sırasında annem, abim ve ben evdeydik. Kavgayı duyunca aşağı indik. Elif aşağıda kavga ediyordu. Abim kavgayı ayırmak için aşağı indi.Fikret Akçay oradakilere saldırdı.Ağabey ‘Amca dur’ dedi.Yapmayın’ dedi.Beni vurdu.Kardeşimi köşeye çektim.Silah sesleri geldi.Çıkamadık’ Köşe başında olduğumuz için görmedim. O sırada ambulansı aradım. Olay yerinde Hulusi’nin elinde silah gördüm, ardından Mürsel’in elinde tabanca gördüm” dedi. Müştekinin avukatı tanık dinlenmesi talep etti. Sanık avukatı ise müvekkilinin serbest bırakılmasını ve tanıkların dinlenmesini talep etti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Mahkeme, sanık Mürsel Ağrı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, merhum Hulusi Giray ile zanlı Mürsel Ağrı’nın pastanede buluştuğu, diğer mağdurlar Berk Enes Giray ve Burak Giray’ın yanlarına geldiği belirtildi. İddianamede, maktullerin zanlı Ağrı’nın kayınbiraderi Mahmut Akçay’ı sordukları, ardından Akçay’ın motosikletine zarar verip Akçay’ın yakınlarıyla tartışıp infiale yol açması üzerine Akçay’dan ayrıldıkları kaydedildi. Hulusi Giray ve zanlı Mürsel Ağrı’nın olay çıkmaması için Berk Enes Giray ve Burak Giray’ı takip ettiklerinin kaydedildiği iddianamede, arbede çıktığını ve Hulusi Giray’ın kardeşine ait tabancayla ateş ederek Beytullah Akçay’ı yaraladığının kaydedildiği iddianamede , İrfan Akçay ve zanlı Mürsel Ağrı. belirtildi. İddianamede, zanlı Mürsel Ağrı’nın Hulusi Giray, Berk Enes Giray ve Burak Giray’ı da vurarak öldürdüğü belirtilirken, Giray soyadlı şahısların Mahmut Akçay’ın paylaşımları nedeniyle husumet içinde bulunduğu ve bu nedenle Akçay’a ulaşmak istediği belirtildi. Merhum Hulusi Giray’ın kurşunlanması sonucu bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı belirtilen iddianamede, ilk haksız fiili kimin yaptığı belirlenemezken, zanlı Mürsel Ağrı’nın ruhsatlı tetikçisi ve yerde yatan kurbanlar Yerin kamera kayıtlarında tespit edilemeyen ve ölü ya da yaralı olduğu, şu anda tespit edildi. Kendisini başından vurarak ölümüne neden olduğu bildirildi. İddianamede Mürsel Ağrı’nın Hulusi Giray, Enes Berk Giray ve Burak Giray’ı “kasten öldürme” suçundan 3 kişi hakkında müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu