Haber

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu Varlık İddialarına Yanıt Verdi

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, kız kardeşi Hale Koştu Özgülü’nün zenginlik iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Önder Koştu, kendisinin bir prestij suikastı ve haysiyet celladı olduğunu belirterek, “Bunlar tamamen sistemli, daha önce yapılmış FETÖ oyunlarıdır. Bu oyunların arkasındaki işbirlikçiler bir gün ortaya çıkacaktır.”

“5 yıllık emek 5 günde heba edilmeye çalışılıyor”

Pazartesi gününden bu yana yaşanan olayların kendisini, ailesini ve yakınlarını çok üzdüğünü belirten Koştu, “Olayları bu duruma getirenler bir gün utanacak. Haklarımızı koruyacağız. Ta ki sonuna kadar takipçisi olacağız. Artık her dedikodunun hesabı sorulacak. Bu sadece benim hakkım değil, Bergama’nın da hakkı. 5 yaşında 5 günde emeği boşa çıkarmaya çalıştılar. Dedikoduyla, nifakla, iftirayla çözüm aradılar. Onları yalnız bırakmayın. Sistemli bir mücadele başlattılar. Baştan beri yüzümüze söyleyemediler. Kapalı kapılar ardında yaptılar. Neden çıkıp meydanlarda söylemiyorsunuz? Onlar yok. Cesaret. Bunlar yalancı ve iftiracı. Gerekli davaları açtık. “Hakkımı tek tek arayacağım” dedi.

“2018’de aldığım ev dışında başka evim yok”

Hakkındaki İstanbul ve Almanya’da villa aldığı yönündeki iddialara ilişkin Koştu, “Talihsiz kardeşimden gelen iftirayı karşı tarafın gazetelerine bastılar. Yalan ve iftira kampanyası yürütülüyor. Devletimizin Bergama’da yaşadığım ev dışında başka bir evimin olduğunu öğrenmesi için saniyeler. 2018 yılında “Cumhurbaşkanı olmadan önce aldığım evde oturuyorum, başka evim yok. Başka evim olduğunu iddia edenler bunu ispatlasın, size meydan okuyorum” dedi.

“İtibar suikastı ve haysiyet celladı karşımıza çıktı”

Yaşananları bir FETÖ oyunu olarak anlatan Başkan Koştu, “Yalanları tek tek ortaya çıkaracağız. Her iftira ailemi çok üzdü. Bunlar tamamen sistemli, daha önce yapılmış FETÖ oyunları. Bu oyunların arkasındaki işbirlikçiler bunu yapacaklardır. Bir gün ortaya çıkacak. Verdiğimiz hizmetlerle rekabet edemeyenler, devlet ve mevki hırsı olanlar bir gün mutlaka hata yapacaklar ve o gün çok geç olacak. Bir an önce izledikleri yoldan dönmelidirler. Mümkün olduğu kadar. Bana bunu yapanlar bir gün buna maruz kalacaklar. Allah’tan af dilesinler. İtiraf etsinler, doğruyu söylesinler. İtiraf etmezlerse pazartesiden sonra tek tek açıklama yapacağım.” . Ben her zaman hesap vermeye hazırım. Kalbinin kırıldığını biliyorum. Kimsenin başını eğmesini gerektirecek bir şey yapmadık. Alnımız beyaz, başımız dik. Bu tür sorunlardan dolayı Bergama gündemini meşgul edenlerden şikayetçiyim. Bergama’da hizmetlerin büyümesini istemiyorlar, buna tahammül edemiyorlar.” dedi.

“Hizmet siyasetini Cumhurbaşkanımızdan öğrendik”

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in yerine Belediye Başkanı Koştu’nun getirilmesi yönündeki soruya ise, “Seçim döneminde dedikodular artacak. Keşke hizmeti konuşsaydık. Cumhurbaşkanımız yarın İzmir’de olacak ve ilçe adayları açıklanacak” dedi. Ne olursa olsun, kim açıklanırsa açıklansın buna saygı duyacağım.” “Cumhurbaşkanımız Erdoğan, ülkemizde hizmet politikasını başlattı ve biz de ondan öğrendiklerimizle hizmet ettik. O ahlakı kazanmamış olsaydık bu hizmet olmazdı” dedi.

“Vatandaşlar projeyi istedi, biz gerçekleştirdik”

Belediyecilik hayatı boyunca halkla iç içe olduğunu belirten Koştu, “Halktan kopuk belediyecilik yoktur. Sokaklara çıkmaktan kaçınmadık. Sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Belediyecilik anlayışı bazı insanlara zor gelebilir. 5 yıl boyunca projeleri istediniz. Biz yeni hayata geçirdik. Pandemiye rağmen sokağa çıkmak zorunda kalmadık.” Açılan davalara rağmen bitiriyoruz” dedi.

‘Bağımsız aday olun’ davetleri yapıldı, vatandaşlardan af istendi

Bazı vatandaşların ‘bağımsız aday olun’ sözlerine değinen Koştu, şu ifadelere yer verdi:

“Koltuk davasında değildim. Görevi bana verin demedim. Bize yakışan bu. İnandığımız yolda devam edeceğiz. Hizmet aşkımız devam edecek. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum.” Daha güzel şeyler göstermek isteriz. Projelerimizin hepsi hazır. Sandıktan çıkan ne varsa gönlümüzün tacıdır. Biz demokrasiye bağlıyız. “Biz bir milletiz. Biz kendine inanan bir milletiz. Sonuç ne olursa olsun hizmet olsun. Beni affet. Biz devletimize güveniyoruz. Sonuca saygı duyacağız. Yerel seçimlerin demokratik bir ortamda, kavgasız geçmesini diliyorum. Demokratik bir ortamda olgunlukla devam etsin. Kargaşa olmasın.” – İZMİR

haber-sorgun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu