Haber

Barajlarda su seviyesi yükseldi, doğa turizmi başladı

Barajlarda su seviyesi yükseldi, doğa turizmi başladı

ADANA – Adana’nın Kozan ilçesinde mart ve nisan aylarında etkili olan yağışların ardından Kozan Baraj Gölü’nün doluluk oranı yüzde 25’ten yüzde 37’ye çıktı.

Yüzde 25’e düşen Kozan Baraj Gölü’nün su seviyesi yağışların ardından yüzde 37’ye yükseldi. Yükselen su seviyesinin ardından ilk tip tekne tutuldu. Doğa turizminde narenciye bahçelerinde yükselen ilçede doğal parfüm kokuları kent genelinde ziyaretçilerini karşılarken, baraj gölünde yükselen su seviyesi ve doğal su kaynakları ilçede doğa turizminde hareketliliğe neden oldu.

Tekne Kaptanı Ahmet Öz, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın önderliğinde doğa turizmine kazandırılan Dağilcak Tabiat Parkı ve Kozan Baraj Gölü’nde doğa türlerinin başladığını belirterek, “İlkbaharda etkili olan sağanak yağışların ardından bahar aylarında etkili oldu. Bu yıl kurak dönemde baraj gölümüzde su seviyesi yükseldi.İlk deneme turunu tamamladık.Önümüzdeki dönemde bahar yağışlarıyla birlikte bu seviyenin tekrar yükselmesini temenni ediyoruz. İlkbahar ve yaz aylarında yoğun doğa turlarının düzenlendiği ilçemizde tekne turu tatil boyunca da devam edecek” dedi.

Hafta sonu tatili için Kozan’a gelen Beste Selekoğlu, “Adana merkezde yaşıyorum. Burayı gördüm ve çok beğendim. Çok güzel bir doğası var. Hayran kaldık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu