Ekonomi

Amplify, Samsung ortaklığıyla ilk SOFR bağlantılı ETF’yi başlattı

Amplify Investments, Koreli dev Samsung’un varlık yönetimi bölümüyle işbirliği içinde, Teminatlı Gecelik Finansman Oranına (SOFR) bağlı getiri sağlamayı amaçlayan, aktif olarak yönetilen yeni bir borsa yatırım fonu (ETF) başlattı. Çarşamba günü piyasaya sürülen Amplify Samsung SOFR ETF, gecelik borçlanma faiz maliyetlerine ilişkin geçerliliğini yitiren Libor ölçüsüne ABD’nin alternatifi olarak devralınan gecelik bankalar arası borç verme oranı olan SOFR’yi takip eden ilk ETF oldu.

Bu yeni fonun lansmanı, ultra kısa vadeli sabit gelirli ETF’lere olan ilginin artmasıyla paralellik gösteriyor; çünkü sabit gelir yelpazesindeki çeşitli ürünlerin getirileri, Federal Rezerv’in iddialı faiz artırımının ardından birkaç yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. . Amplify Başkanı Bill Belden, ilgi odaklı ürünlerin ancak bu yıl öncelik haline geldiğini kaydetti.

State Street Global’in SPDR Amerika ETF bölümünün baş araştırma lideri Matthew Bartolini’ye göre, para piyasasına ve ultra kısa vadeli ürünlere yönelik girişler, bu yıl sabit getirili ETF’lere yapılan tüm girişlerin yaklaşık %36’sını oluşturuyor. Ancak bu kategori tüm sabit getirili ETF varlıklarının yalnızca %15’ini temsil etmektedir.

Yeni fon, yatırımcılara gecelik borç verme faiz oranlarına maruz kalma olanağı sağlamayı amaçlıyor. Kısa vadeli doğaları nedeniyle bu oranlar, oran oynaklığının yatırımcıların gelirini azaltması riski olan geçici riske karşı daha az duyarlıdır.

Amplify’a göre Amplify Samsung SOFR ETF şu anda yaklaşık %5,32 getiri sağlıyor. Şirketin ücretleri 20 baz puan olacak. Bill Belden ayrıca büyük bir kurumsal yatırımcının yeni ETF için 50 milyon dolarlık başlangıç ​​sermayesi sağladığını ancak yatırımcının kimliğini belirtmediğini açıkladı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu