Haber

AFAD’ın ‘Deprem Fotoğraf Sergisi’ duygulandırdı

AFAD’ın “Deprem Fotoğraf Sergisi” duygulandırdı

AKSARAY – Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin yıl dönümünde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından Aksaray’da “Deprem Fotoğraf Sergisi” açıldı.

6 Şubat Depremi’nin yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. Deprem Fotoğraf Sergisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda açıldı. Vatandaşların ilgiyle takip ettiği fotoğraf sergisinde MEB AKUB ve AFAD Gönüllü öğretmenleri vatandaşlara bilgi verdi. Deprem bilinçlendirme bilgilerinin anlatıldığı ve 11 ili etkileyen depremin izlerinin anlatıldığı sergiye katılan depremzedeler, yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde depremde hayatını kaybeden ve çok sayıda yakınını kaybeden eşiyle birlikte Aksaray’a gelen 65 yaşındaki Hacı Yıldız, deprem bölgesinde yapılan çalışmaları anlatarak, “Devletimize Allah razı olsun. “

Depremde yardıma gelen tüm yetkililere teşekkür eden Yıldız, Türkiye’nin bir araya gelerek sorunları aştığını anlatarak, “Şu anda Aksaray’da misafirim. Bir arkadaşımızın bize tahsis ettiği daireyle buraya geldik. Yaza kadar eşimle birlikte geçici olarak burada kalıyoruz. Dairelerimizin arsaları çekildi. Ayrıca 2 dairemiz de var.” +1 çemberi ortaya çıktı. Allah tüm Türkiye’ye yardım etsin, yardım bundan fazla olmayacaktır. 1-2 gün boyunca ufak tefek düşünceler olmuş olabilir. 11 il oluşturmak ama devletin masrafıdır, hiçbir devlet bu 11 ili bu şekilde oluşturamaz. Allah’a şükürler olsun, her şeyiyle yanımızdaydı. Ve bunu yaşayanlar biliyor. Bunu anlatmak pek mümkün olmuyor, bazen dışarıdan gelen vatandaşlar bunu yaşamayınca kolay oluyor. Bunu ancak deneyimleyenler bilir. Teşekkür ederim, çok hoş karşılandım, gezdim, duygulandım. Ben oraya doğalgaz almaya gidiyordum. Bunu görünce hızla geri döndüm. Buradayım. İlgilenenlerden Allah razı olsun, herkese teşekkür ederim. Şu andan itibaren ne bekleyebiliriz? Devlet hâlâ yanımızda, dün yüzbinlerce konutun çekilişi yapıldı. Dahası? Bunu 1 yılda başarabilecek devlet Türkiye’dir. Bu konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı size de teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Deprem sergisini gezen Mustafa Özkan, “Keşke olmasaydı ama acımız elbette büyük. İnanın buradaki fotoğrafları görünce çok üzüldüm, üzülüyorum. Ama tabii ki, Üzülsek bile elimizden bir şey gelmiyor. Yine Allah bir daha böyle acıları göstermesin, bir daha göstermesin.” “Sarsıntı yaşamayalım. Umarım yeterli olur, bundan sonra sabır diliyorum. Devletimiz onların yanında, inanın devletimizi izliyorum. Cumhurbaşkanımız birkaç gündür orada onların mücadelesini veriyor. Devletimizi gerçekten tebrik ediyorum. Tekrar sağlık diliyorum. Hayatta kalmaya çalışacağız. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu