Haber

ABD’de Müslüman Belediye Başkanı Beyaz Saray’daki Ramazan Bayramı resepsiyonuna götürülmedi

ABD Zımni Servisi, New Jersey eyaletindeki Prospect Park Belediye Başkanı Muhammed Hayrullah’ın ABD Lideri Joe Biden’ın Beyaz Saray’da düzenlediği Ramazan Bayramı resepsiyonuna katılmasına izin vermedi.

Hayrullah, yaptığı açıklamada, resepsiyona gelmeden kısa bir süre önce Beyaz Saray’dan kendisine telefon geldiğini ve Gizli Servis’in etkinliğe katılmasına izin vermediği için resepsiyona katılamayacağını belirttiğini söyledi.

Beyaz Saray’ın Gizli Servis’in kararının gerekçesini açıklamadığını belirten Hayrullah, “hayal kırıklığına uğradığını” ifade etti.

Hayrullah, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ortada Müslümanların da bulunduğu 1 milyondan fazla kişinin bulunduğu “terör izleme listesi”ne atıfta bulunarak, “Bu olay bir etkinliğe katılamama meselesi değil. , asıl mesele bunun arkasındaki sebep. Kimliğimden dolayı beni hedef alan bir liste var. ABD “Dünyanın en yüksek otoritesi bu tür profillemelerle uğraşmasın.” tabirini kullandı.

??????Hayrullah, haberi aldıktan sonra ülkedeki en büyük Müslüman sivil haklar örgütü olan American-Islamic Ties Board’un (CAIR) New Jersey Ofisine durumunu bildirdiğini belirtti.

CAIR: Kabul edilemez ve aşağılayıcı

Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, Hayrullah’ın Beyaz Saray’a girmesine izin verilmediğini doğruladı.

CAIR New Jersey Ofisi Başkanı Selaedin Maksut, Beyaz Saray’ın hamlesini “kabul edilemez ve aşağılayıcı” olarak nitelendirdi.

“Bu tür olaylar, belediye başkanı Hayrullah gibi yüksek profilli ve saygın Müslüman-Amerikalıların başına gelirse, şu soru ortaya çıkıyor: Bir belediye başkanının etkisine ve görünürlüğüne sahip olmayan Müslümanlara ne olacak?” söz konusu.

Hükümete “terör izleme listesi”ni sonlandırması çağrısında bulunan Maksut, listede doğum tarihi kesin olan “Hayrullah” isimli bir kişinin de olduğunu iddia etti.

New Jersey eyaletinin önde gelen seçilmiş Müslüman yetkililerinden biri

1980’de Suriye’den Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmiş ve 2006’dan beri Prospect Park Belediye Başkanı olarak görev yapan eski bir eğitimci olan 47 yaşındaki Hayrullah, “eyaletin seçkin Müslüman seçilmiş yetkililerinden biri” olarak biliniyor.

Hayrullah, Müslüman kimliği nedeniyle 2019 yılında bir tatilden döndükten sonra yaşları 1 ila 10 arasında 4 çocuğu ve eşiyle birlikte New York Havalimanı’nda Gümrük ve Sınır Muhafaza (CBP) görevlileri tarafından 3 saat boyunca sorguya çekildi.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray’da Ramazan Bayramı için düzenlediği resepsiyonda, “İslamofobi dahil nefretin her türlüsüne karşı çıkmakta kararlı olduklarını ve bunun yönetiminin önceliği olduğunu” vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu