Haber

ABD: Kovid-19 virüsünün laboratuvardan sızıp sızmadığı sorusuna ‘kesin bir cevap’ yok

YENİ ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Kovid-19 salgınına neden olan virüsün laboratuvardan yayılıp yayılmadığı sorusuna “kesin bir yanıt” olmadığını söyledi.

CNN’e konuşan Sullivan’a, Wall Street Journal’da Enerji Bakanlığı’nın “Kovid-19 salgınına büyük olasılıkla bir laboratuvar sızıntısından kaynaklandığı” sonucuna varan raporu soruldu.

Sullivan, istihbarat camiasında bu konuda farklı görüşler olduğunu ancak emin olmak için yeterli bilgi olmadığını belirtti.

Başkan Joe Biden’ın bu sorunun kaynağına inmek için defalarca istihbarat birimlerini yönlendirdiğini kaydeden Sullivan, “Daha fazla bilgi alırsak Kongre ve Amerikan halkıyla paylaşacağız. Ancak ‘kesin bir cevap’ yok. Bu soru şu anda istihbarat camiasından geliyor.” söz konusu.

The Wall Street Journal, Enerji Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’a ve değerli Kongre üyelerine sunduğu gizli bir istihbarat raporuna göre, Covid-19 virüsünün büyük ihtimalle Çin’deki bir laboratuvardan yanlışlıkla sızdığını düşündüğünü yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu