Haber

2023 bütçesi TBMM Genel Kurulu’nda

MHP Kümelenme Başkan Yardımcısı Erkan Akçay, ilk üretimden son zincire kadar kurdukları kartel yapıyla ekonomik güçlerini ülkesine ve vatandaşlarına karşı silah olarak kullananlardan hem idari hem de küresel olarak hesap sorulması gerektiğini belirterek, “Küresel bu işbirlikçilerin FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle bağlantıları araştırılmalıdır.” söz konusu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine başlandı.

MHP Kümelenmesi’nin adını alan Küme Başkan Vekili Akçay, bütçenin tamamına ilişkin yaptığı konuşmada, 2023 bütçesinin Cumhuriyet’in 100. yıl bütçesi olarak özel bir anlamı olduğunu belirterek; Milli tarih bilinciyle, dün-bugün-yarın perspektifiyle bu bütçeyi ele aldıklarını söyledi.

Dünyanın salgın hastalıklar, savaşlar ve ekonomik bunalımların yol açtığı küresel krizlerle boğuştuğunu ve derinleşen krizlerin Asya’dan Avrupa’ya, Amerika’dan Afrika’ya birçok ülkenin yönetiminde istikrarsızlığa neden olduğunu belirten Akçay, birçok ülkede hükümet krizlerinin baş gösterdiğini söyledi. başta AB ülkeleri olmak üzere, siyasi çalkantıların yaşandığını söyledi.

Birçok ülkede hükümetlerin görev süresinin “marul ve kabakların bozulma süresinden” daha kısa olduğuna dikkati çeken Akçay, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sağladığı istikrarla çınar gibi kök salıyor ve dünyaya örnek oluyor. benzersiz bir model olarak tüm dünya.” söz konusu.

Parlamenter sistemden kaynaklanan sorunlar nedeniyle birçok hükümet krizine maruz kaldığını, istikrarsız hükümetlerin deneme yanılma sistemiyle ülkenin sıkıntılarının adeta bir bilmeceye döndüğünü anlatan Akçay, ülkenin temel sorunlarının bu dönemlerde ortada kaldı.

Parlamenter sistemdeki hükümetlerin ortalama görev süresinin 1 yıl 3 aya tekabül ettiğini vurgulayan Akçay, “Parlamenter sisteme dönme isteği siyasi bir körlük, daimi bir ufuk, geçmiş tecrübelerden ders almayan bir budalalıktır. . Bu sisteme ‘ucube’ diyenler, eski sistemin yeni sistem üzerinden kısır tartışmalarını tartışıyorlar. dedi.

“Teröristleri koruyorlar”

Erkan Akçay, Türkiye’nin ulusal çıkarları ve hedefleri doğrultusunda kendi yolunda güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Çok yönlü, aktif ve dinamik politikalarıyla inisiyatif alan Türkiye’nin başka ülkelerin gündemine bağlı olmadığının altını çizen Akçay, yüksek teknoloji ve savunma sanayisinin gelecek vizyonunun yerli ve milli kalkınma atılımlarıyla şekillendiğini söyledi.

Geçmişte manda ve himayeyi savunanların bugün ittifak halinde olduğunu savunan Akçay, “İktidara gelirsek AB’nin Türkiye ile ilgili tüm kararlarını derhal hayata geçireceğiz” dedi.

“Bugün ‘Türkiye Suriye’de nüfus mühendisi’ diyenler, Hatay’ın vatana bağlanmasına elbette karşı çıkarlar. Bugün ‘Türkiye’nin beka sorunu yok’ diyenler, dün Samsun’a ilk adımını attı, ilk adımı attı. Amasya, Erzurum ve Sivas’ta istiklal çağrısını gereksiz hatta savurgan bulacaklardı.Türk ordusunun kimyasal silah kullandığı iftirasını atan hainler dün de Kuvayimilliye’ye iftira attılar.Siyasetini siyasete emanet edenleri milletimiz izliyor. yabancı ülkelerden atanan komiserler. Türk milleti bu siyasi rehinelerin akıl ve vicdanlarını yabancılara ipotek etmesine izin vermeyecektir. Kendini ve ülkesini küçük gören, Batı’ya baktığı için dışlanan mandalara milletimizin tahammülü kalmamıştır.”

“Yavuz hırsız gibi hataları bastırmaya çalıştı”

Erkan Akçay, küresel ekonomik krizin Türkiye’ye olumsuz etkilerinin, sektörde çarkların kesintisiz dönmesiyle büyük ölçüde giderildiğini belirtti.

Küresel ekonomideki daralmaya rağmen sanayi üretimindeki artışın devam ettiğini vurgulayan Akçay, şunları kaydetti:

“Türkiye bir yandan küresel krizlerle uğraşırken, bir yandan da küresel para komisyoncuları ve işbirlikçilerinin organize saldırılarıyla uğraşıyor. Bazı zincir marketler kartelleşmekte, fahiş fiyat artışları yaratmakta, suni krizleri bahane ederek hayat pahalılığını körüklemektedir. Öyle ki bu tekelci piyasalar zinciri kibirlidir.Kibirli bir sözcü ekonomik gerçekleri çarpıtarak vahşi bir hırsız gibi hataları örtbas etmeye çalışmıştır.Bu şahıs temel gıda ürünlerine yaptıkları zamları Türkiye’de yasal hale getirmeye çalışmıştır. Enflasyonun kontrol altına alındığı, petrol fiyatlarının düştüğü, kurun yatay seyrettiği olumlu bir dönem… Yapıyı ve ekonomik gücü ülkesine ve vatandaşlarımıza silah olarak kullananlardan hem idari olarak hem de isimleriyle hesap sorulmalıdır. kriz fırsatçılarına, faiz lobilerinin döviz operasyonlarına ve küresel tefecilere asla izin vermeyin. ‘Bittik, tükendik, mahvolduk’ söylemleriyle karamsarlık hüsrana uğrayacak.

“Hiçbir modası geçmiş girişim milletimiz tarafından dikkate alınmayacaktır”

MHP Kümelenme Başkan Yardımcısı Muhammed Levent Bülbül, küresel enflasyonun bu yıl sonunda yüzde 8,8’e çıkmasının, 2023’te ise yüzde 6,5’e gerilemesinin beklendiğini söyledi.

Döviz kuru gelişmeleri ve gıda fiyatlarında beklenen düzeltme etkisinin yanı sıra baz etkisinin de etkisiyle Türkiye’de 2022 sonunda enflasyonda düşüş beklendiğini belirten Bülbül, piyasaya hakim olan ve bu hakim durumlarını kötüye kullanan yapıların geri çekilmesi gerektiğini söyledi. kararlı bir şekilde ele alınmalıdır.

Bülbül, “Haksız fiyat artışlarıyla vatandaşımızı ve devletimizi zor duruma sokmaya çalışan ahlaksızlar tespit edilerek adalete teslim edilmelidir. Biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” söz konusu.

Partisinin taahhütleri arasında yer alan yönetmeliklerin birçoğunun 27’nci yasama döneminde Cumhur İttifakı’nın oylarıyla Gazi Meclisi’nde kabul edildiğine işaret eden Bülbül, “Yaşlıların mağduriyetlerini gidermek için. Kısa sürede hayata geçmesini beklediğimiz emeklilikte yeter; kamuda kadro alamayan taşeron işçi, 4/B”. Memur, temsilci, sözleşmeli, fahri ve süreksiz işçi alımı, aylık eşitsizliklerinin giderilmesi, şehit ailelerinin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gibi düzenlemelerin vatandaşlarımızı sevindireceğine inanıyor, çalışmalara katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu yönde yapılacak.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde hızlı ve etkin karar alma imkanlarının yönetimde zafiyet oluşmasına izin vermediğine işaret eden Bülbül, “Türkiye’nin millet olma kararlılığını bozacak hiçbir çağdışı girişim milletimizin çıkarına olmayacaktır. bir başkan ülke ya da zaman kaybetmek.” değerlendirmesini yaptı.

“Dış politika anlayışını açıkça destekliyoruz”

MHP Küme Başkan Yardımcısı Bülbül, Türk Dünyası 2040 Vizyon Belgesi kapsamında yakın gelecekte ortak para biriminin kullanılması, ticari bağlantıların geliştirilmesi, ekonomik, kültürel ve ekonomik kalkınmanın sağlanması gibi adımların atılacağının beklendiğini hatırlattı. ve siyasi birlik ve kurumlar arası uyumun artması. Onları heyecanla takip ettiğini ve gönülden desteklediğini belirtti.

Bülbül, Türkiye’nin aktif ve başarılı diplomatik girişimlerinin dünya kamuoyu tarafından büyük takdirle karşılandığını, başta BM olmak üzere birçok devlet tarafından şükran ve şükran sözleriyle karşılık verildiğini belirterek, “Milli değerlerimizi düşünen bir dış politika anlayışını memnuniyetle karşılıyor ve açıkça destekliyoruz. çıkarlar.” terimlerini kullandı.

Bülbül, Türkiye’nin tüm terör örgütlerine karşı aynı anda başarılı bir mücadele yürüttüğünü belirterek, “Terör örgütleri ve arkalarındaki grupların birçok ülkede başarılı operasyonlar yürüten devletimize karşı kara propaganda faaliyetlerine hız verdiği görülmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında terör ve uyuşturucu gibi alanlara yönelik “İçeride muhalif olmak adına bu kara propaganda faaliyetlerine alışanlar ve asılsız haberler yayanlar maalesef milletimize zarar vermekte ve teröristlerin ekmeğine yağ sürmektedir. kuruluşlar.” dedi.

Bülbül, Türkiye’nin nüfus bağımsızlığını korumak zorunda olduğunu ve Türkiye’nin “göçmen kampı” haline gelmesini kabullenmelerinin asla söz konusu olmayacağını belirterek, bu doğrultuda geçici barınak statüsündeki Suriyelilerin de harekete geçeceğini vurguladı. , güvenli, inançlı ve istekli bir biçimde ülkelerine dönmelidir.

Bülbül, “Demografik geleceğimizi güvence altına almak için atılan her adımı destekliyoruz.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu