Haber

Yunan analizi: Türkiye güçleniyor, biz zayıflıyoruz

Yunan basınından SL Press internet sitesi, “Yunanistan ile Türkiye arasındaki kaçınılmaz benzetmeler” başlıklı haberinde Ankara’nın üstünlüğünü ele aldı.

Uzun yıllardır “parasal istikrarsızlık ve enflasyon nedeniyle zayıf” görülen Türkiye’nin, etkileyici ekonomik çoğulculuğuyla tüm branşlarda başarılı olduğu ve büyük bir güç haline geldiği belirtildi.

GSYİH karşılaştırması: 905,5 $ – 223 milyar $

Bu bölgeler; Sanayi, inşaat, tarımsal üretim ve turizmden oluşan raporda, “Aynı zamanda Ankara, Avrasya bölgesinde İslam dünyasıyla önemli ticari ilişkiler geliştirdi ve Yunanistan’ı Balkanlar’dan çıkardı.” söylendi.

Türkiye’nin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) büyümesini sürdürerek 905,5 milyar dolara ulaştığı belirtilirken, Yunanistan için bu miktar 223 milyar dolar seviyesinde kaldı.

Yunan nüfusu yaşlanıyor, Türkiye otomotivde söz sahibi

Yunanistan’ın Türkiye’den farklı olarak azalan ve yaşlanan nüfusunun bu ülkeyi savunmasız hale getirdiği belirtildi. Otomotiv sektörü ile ilgili olarak şunlar kaydedildi:

Amerikan Ford, Koreli Hyundai, Alman Mercedes ve MAN, Japon Toyota ve Fransız Renault’un Türkiye’de otomobil üretim tesisleri bulunuyor.

Fiat, Citroen, Peugeot ve Opel otomobilleri de burada üretiliyor. Türkiye şu anda dünyanın ilk hafif ticari araç üreticisi ve otomobil üretiminde 14. sırada yer alıyor.

“Zaman Türkiye’nin lehine akıyor”

Öte yandan, Türkiye’nin gemi yapımında olduğu kadar onarımda da dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığı, gemi geri dönüşümünde ise dünyada 5. güç olduğu ifade edilerek, “Şu anda Türkiye’de faaliyet gösteren 70 tersane var. ülke.” not paylaşıldı

İki ülkeyi karşılaştıran söz konusu haber, “Zaman Türkiye’nin lehine akıyor.” ayrıntılı olarak tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu