Haber

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Levent Sürme: Türk Futboluna Büyük Katkı Yapmak İstiyoruz

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Levent Sürme, Türk futboluna büyük katkı sağlamak istediklerini ve bunun için doğru yolda olduklarını belirtti.

Ümit Milli Futbol Grubu, Pendik Stadı’nda oynanan özel maçta Slovenya ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Levent Sürme, “Bu sezon skordan ziyade gelişme peşindeyiz. Normalde Ümit Milli Takımları bu sezon 2002 yaş grubundan oluşuyor. Bugün 2002 yaş grubundan oluşuyoruz. 2002-2003-2004-2005-2006 yaş grubundaki takımlardan Ümit Milli Takımı’ndan 9 genç oyuncu vardı kadromuzda. 7’si forma giydi, 4’ü 11. sıradan başladı. Bence bu büyük bir adım. Türkiye’nin futbolunun gelişimi. Bunu sadece bugünden itibaren değil, son maçlarımızda da yaptık. Herkes skoru bekliyor. “İpte yürüyüş, bir yanda skor, bir yanda gelişme. Şu anda geliştirme tarafındayız. Bazen dengeyi sağlayamıyoruz, düşüyoruz, skor istediğimiz gibi gitmiyor. Türk futboluna büyük katkı sağlamak istiyoruz. Bu yüzden doğru yolda olduğumu düşünüyorum” dedi.

“Çok güzel bir eğitim olduğunu düşünüyorum”

Sürme, Slovenya karşılaşmasının zorlu geçtiğini hatırlatarak, “Aslında güzel. Çünkü oynadığımız her Avrupa maçı böyle. Çünkü seviye bu. Oyuncular için hoş bir deneyim. Bunu belirlemeye çalışıyorlar. Mücadeleye ne zaman girilmeli, ne zaman girilmemeli, ne zaman sahada kalmalı. O nedenle çok güzel bir antrenman olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Norveç grubun en güzel, en iyi topunu oynayan takımı”

Norveç karşısında oynayacakları maçı değerlendiren Levent Sürme, “Norveç’in grubun en iyi, en iyi top oynayan takımı olduğunu düşünüyorum. Hepsi kendi liglerinde oynuyor. Hatta Manchester City’de oynayanlar da var. Bunlar var.” Premier Lig’de oynamak bizim için çok keyifli bir sınav. Tekrar yolumuza devam ediyoruz.” “Şaşırmayacağız. Genç bir kadroyla yeniden sahaya çıkacağız. Tekrar kendimize güvenmek, baskı kurmak ve iyi bir skor almak istiyoruz. Ne kadar çok taraftar gelirse o kadar iyi. Sonuçta bunlar Geleceğin futbolcuları onlar. Taraftarlar stadı doldurursa çok mutlu oluruz” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu