Ekonomi

Türkmenistan’ın yabancı ortaklı ilk özel havlu üretim tesisi Bursalı

BURSA (İGFA) –Küresel büyüme yolculuğunda emin adımlarla ilerlemeye devam eden havlu ihracatçısı Bursalı, Türkmenistan’daki yatırımıyla yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Bursalı İcra Kurulu Başkanı Alper Bursalı, sürdürülebilirlik odaklı ve katma maliyetli üretim stratejileri ile uyumlu bir şekilde büyüme yolculuğuna devam ettiklerini söyledi. Bu kapsamda Türkmenistan’daki yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Bursalı, “Küresel operasyonel faaliyetlerimizi daha verimli hale getirmek için Türkmenistan’daki yatırımımızı genişletme kararı aldık. Büyüme ve gelişmemizi Türkmenistan’da sürdüreceğiz. Fabrika binamız hızla yükselmeye devam ediyor.”

Türkmenistan’da dokuma bölümünde yabancı ortaklı ilk özel havlu üretim tesisini kurarak bir ilke imza attıklarını belirten Bursalı, “Burada 100 bin metrekare kapalı alanda yeni üretim modelleri geliştireceğiz. ve yaklaşık 1000 kişilik yeni istihdam yaratmak. 2023 yılının ilk çeyreğinde fabrikamızda iplik üretim ve büküm tesisi ile kumaş ve iplik boyama atölyesi faaliyete geçecek olup, ikinci fazda ise havlu dokuma tesisi ve konfeksiyon tesisi devreye alınacaktır. Fabrika ayrıca yıllık 12 bin ton iplik, büküm ve boyama, 10 bin ton havlu dokuma ve konfeksiyon kapasitesine sahip olacak.

bergamahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu