Yaşam

Ayşe Kulin’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kitap önerileri

Kendine has üslubu, sürükleyici kalemi ve hayatın her alanına dokunan eserleriyle Türkiye’nin en çok okunan yazarları arasında yer alan Ayşe Kulin, kadınlar günü için kitap önerilerini paylaştı.

kulin ; “Kadın gücünün farkına varmalı, gerekli eğitimi mutlaka almalı ve neler yapabileceğinin farkına varmalı” söz konusu. Yazarın kadınlara önerdiği kitapların başında ilham verici yaşam öyküsüyle yirminci yüzyılın tanınan bir kültür ikonu haline gelen ressam Frida Kahlo geliyor.

“Frida Kahlo, bir kadının iradesinin ağlamaklı bir hikayesi”

kulin;

“Frida Kahlo, Camille Claudel, Türkan Saylan, Madam Cruie, Füreya Koral ve Leyla Gencer’in hayat hikayeleri bence okunması gereken kitapların başında geliyor. Bu kitaplarda zorluklara göğüs gererek ayakta kalmayı başaran, erkek egemen toplumlarda dimdik ayakta duran, öne çıkan ve faydalı işler yapan farklı sınıflardan kadınların hikayeleri yer alıyor. Frida Kahlo’nun hayat hikayesi, bir kadının iradesinin ağlamaklı bir hikayesi.”

“Kadınlar kendi güçlerinin farkına varmalı”

“Doğan her çocuk, erkek ya da kız, yaşam gücünü annesinden alır. Hanımlar güçlerinin farkına varmalı ve izin vermezlerse kimsenin onları yönetemeyeceğini bilmeli çünkü doğuran ve doğan her cana hayat veren onlar. Dolayısıyla hiçbir teşkilat ve inanç sisteminde erkeklerin peşine düşmeleri mümkün değildir. Bu nihai ve ilâhî kararın hakikati ışığında, hem yer hem de gök ayaklarının altındadır. Yeter ki gerekli eğitimleri alsınlar ve yapabileceklerinin farkına varsınlar.”

Türkiye’nin en çok okunan kadın yazarları ve kitapları

Türkiye’de çok sayıda okur tarafından sevilen kadın yazarların olması sevindirici bir gelişmedir. İşte en çok okunan ve satan kadın yazarlar…

Ayşe Kulin, Beyza Alkoç, Bircan Yıldırım, Esra Ezmeci, Gülseren Budaıcıoğlu, Hatice Kübra Tongar, İclal Aydın, İpek Ongun, Şermin Yaşar ve Tuğçe Işınsu; Anna Karenina, Ben Kirke, Charlotte Brontë, Kendine Ait Bir Oda, Kadınlar Ülkesi, Kurtlarla Koşan Kadınlar, Kadınlar İyileşiyor, Örgü Yapmak, Süngerimsi ve Ben Malala en çok satan kadın odaklı kitaplar oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu