Haber

Türkiye’nin en modern sokak hayvanı hastanesi İzmir’de açılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de kurduğu Türkiye’nin en çağdaş ve kapsamlı sokak hayvanı hastanesi yarın açılıyor. “Nadir Sahipsiz Hayvan Hastanesi”nin açılışı Önder Tunç Soyer tarafından saat 13.00’te gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de kurulan Türkiye’nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesinin açılışını yarın yapacak. Yoğun bakım ve yataklı tedavi ünitelerinin bulunduğu Seyrek Sokak Hayvanları Hastanesi’nde, uzman veterinerlerden oluşan ekip tarafından 24 saat cerrahi operasyonlar gerçekleştirilecek, kedi ve köpeklere daha modern tedavi olanakları sağlanacak.

Son teknolojiye sahip cihazları, steril ortamı ve muayene olanaklarıyla ülkeye örnek olacak Seyrek Sokak Hayvanları Hastanesi, yenilenebilir enerji kullanması nedeniyle “sıfır karbonlu hastane” olarak tanımlanıyor. Hastanenin tüm elektrik ihtiyacı kurulan güneş enerjisi panelleri ile sağlanmaktadır. Tesis içerisine yerleştirilen güneş enerjisi panelleri ile saf enerji elde edilmektedir. Ayrıca burada üretilen güneş enerjisi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin ihtiyaçlarının bir kısmını karşılıyor.

TÜM CİHAZLAR MEVCUTTUR

Yaklaşık 600 metrekare kapalı alana sahip olan hastane, sahipsiz hayvanların bakım, tedavi ve rehabilitasyonunu haftanın 7 günü 24 saat sağlayacak. Tam teşekküllü alet, ekipman ve cihazlara sahip hastanede 24 saat operasyon yapabilecek. Biyokimya ve hemogram cihazı, binoküler mikroskop, santrifüj ve distile su cihazının bulunduğu tam donanımlı laboratuvarı ile tedavi süreçlerinde teşhis desteği sağlanabilmektedir. Hastanede kedi ve köpeklere özel kafeslerde yoğun bakım hizmeti de verilecek.

Kapalı devre gaz anestezi cihazlarından, tam otomatik ameliyat masalarına kadar ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyin bulunduğu Cerrahi Müdahale Ünitesi ile pek çok karmaşık cerrahi operasyon gerçekleştirilebilmektedir.

Renkli Doppler ultrason cihazı ve yoğun bakım ünitelerinin yer aldığı Dahili Olay Müdahale Birimi, hızlı teşhis ve müdahale olanağı sağlayacak. Kavitron cihazlarının yer aldığı Diş Tedavi Ünitesi ile ağız sağlığı sağlanacak. Sterilizasyon Ünitesi ile sterilizasyon en üst seviyede olacaktır.

Tesis bünyesinde sahipsiz hayvanların barınmasına olanak sağlayan otlakların yanı sıra Türkiye’nin en organize evcil hayvan mezarlığı da bulunmaktadır.

haber-altinordu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu