Haber

Büyükakın: Ekonomimiz büyüdükçe esnafımız güçleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, esnaf ve sanatkarlarla buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9’uncu “Esnaf ve Sanatkar Buluşmaları” Gölcük ilçesinde gerçekleştirildi. Değirmendere Antikköfte’de düzenlenen toplantıya, Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Mobil Pazarcılar Esnaf Odası Lideri Şahin Temel, Gölcük katıldı. Şoförler ve Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman. Arabacılar Odası Başkanı Nizamettin Metre, Gölcük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mevlüt Gül, Gölcük Bakkallar ve Büfeler Esnaf Odası Başkanı Faruk Hikmet Keskin, Kocaeli Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Ali Abbas Törü, Kocaeli Bakkallar ve Büfeler Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, Kocaeli Tuhafiyeciler Esnaf Oda Başkanı Mehmet Eken, Kocaeli Gezici Esnaf ve Pazarcılar Esnaf Odası Lideri Ramazan Kumsar, Kocaeli Elektrik Teknisyenleri Esnaf Odası Başkanı İrfan Calap, Kocaeli Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Ali Sarı, Kocaeli Kahveciler Esnaf Odası Lideri Erdoğan Göçer, Kocaeli Metal İşleri Esnaf Odası Lideri Mehmet Onur Okyay Toplantıya, Kocaeli Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Şenol İkizek, Kocaeli Emlakçılar Ticaret Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı, yönetim kurulu üyesi Mevlüt Yıldız ve Gölcük esnafı katıldı.

 

“İNSAN KAYNAĞIMIZI GELİŞTİRECEĞİZ”

Başkan Büyükakın burada yaptığı konuşmada, ilçelerdeki sorunlara ilişkin esnafın gözlemlerini dinlemek amacıyla bu toplantıları gerçekleştirdiklerini belirterek, “Belediye başkanları da sorunun gidişatı konusunda kentin bazı kesimlerinde değerlendirme yapıyor. ülke. Aslında yeni yüzyılda Türkiye’nin nereye gittiği konusunda hepimizin bir fikrinin olması gerekiyor. Yani bu, tüm günlük siyasi tartışmaların ötesinde bir sorundur. İnsan kaynağımızı geliştireceğiz. Bu ülke daha iyi yazılımcılar, daha iyi doktorlar yetiştirecek. Başta savunma sanayii olmak üzere diğer sanayi alanlarına da yayılan bir ekonomi yaratacağız. Aşağıya doğru da yayılacak. Ekonomimiz büyüdükçe esnafımız güçlenecek” dedi.

 

“EĞİTİM SİSTEMİNİ DESTEKLEMEMİZ GEREKİYOR”

Türk yüzyılında kentlere düşen rollerin olduğunu belirten Önder Büyükakın, şunları söyledi; “Yeni yüzyılın kentlerinin bu ideale uygun şekilde inşa edilmesi gerekiyor. Bu şehirde geçmişten gelen ürünleri üretmek yerine, yüksek teknoloji ve katma değeri yüksek ürünler üreten fabrikaların ortaya çıkması gerekiyor. Bu nedenle yöneticilerin yüksek teknolojili üretim yapan fabrikaları bu şehre gelmeleri konusunda teşvik etmesi gerekiyor. Katma değer oradan artsın ki bu ülke büyümeye devam etsin. Aynı zamanda onların altyapısını da sağlamamız ve hazırlamamız gerekiyor. İnsan kaynaklarının yetiştirilmesi gerekiyor. “Eğitim sistemini destekleyip yeni nesillerin bu şartlara uygun yetişmeleri için hayatlarını kolaylaştırmamız gerekiyor.”

 

YEDİ NOKTADA DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

1999 Gölcük depremini hatırlatan Başkan Büyükakın, “Önümüzdeki dönemde birinci önceliğimiz bu şehri depreme hazırlamak olmalıdır. Çünkü depremin yıkım getirmesi sonucu oluşan hasar, o hasarı telafi etmek istediğimiz bedelle karşılaştırılamaz. Bu yıkımdan önce önlem almamız gerekiyor. Şu anda biri Gölcük olmak üzere şehrin 7 ayrı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nden akademisyenlerle birlikte çalışma grupları oluşturduk. Taramaları bu şehirde gerçekleştirdik. Taramanın tamamını tamamladık. Boş durmadık. Biz bu şehir için çalışacağımıza söz verdik ve sorumluluğu üstlendik. “Çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“BÜTÜN ÇALIŞMALAR İNSANLARI HAYATTA TUTMAK İÇİNDİR”

Gölcük Belediye Başkanı Sezer de ilçeye yapılan yatırımları aktararak, “Başkanımız Büyükakın’a ilçemize yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Bir pandemi sürecinden geçtik. Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanımız ‘Gerekirse tüm yatırımları durdururum’ dedi. “Vatandaşımın, esnafımın yanında olacağım” dedi ve öyle de yaptı. Bütün bu çalışmalar insanı yaşatmak içindir. Böyle bir anlayışla hareket eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Kadir Durmuş ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman da Önder Büyükakın’a çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Önder Büyükakın, esnafın sorularını yanıtladı ve fikir alışverişinde bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu