Ekonomi

Tokat’tan Batı illerine kurban sevkiyatı başladı

TOKAT’ta yetiştiriciler tarafından özenle yetiştirilen kurbanlıklar bayram öncesi batı illerine gönderilmeye başlandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, “Başta Ankara, İstanbul, Bursa ve Konya olmak üzere toplam 12 ile kurban gönderiyoruz. Bu yıl 8 bin büyükbaş, 6 bin küçükbaş hayvan sevk edilecek” dedi. söz konusu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala yetiştiriciler son hazırlıklarını tamamladı. Tokat’ta küçükbaş ve büyükbaş yetiştiriciler, kiraladıkları tırlarla hayvanlarını satmak için batı illerine doğru yola çıktı. İl genelinde Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları tarafından kenelere karşı ilaçlama yapıldıktan sonra kurbanlıklar kamyonlara yüklendi.

Tokat’ın hayvancılıkta değerli bir yere sahip olduğunu söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Kurban Bayramı’na 3 ay kala kurbanlık hayvanların aşılama, sağlık taramaları ve analizlerinin başladığını söyledi. Bu süreçlerde 94 veteriner hekimimiz ve çalışanımız çalışmaktadır. Hayvanlarımız aşılandı, etiketlendi ve sağlık taramaları yapıldı. Başta Ankara, İstanbul, Bursa, Konya olmak üzere toplam 12 ilimize 12 ilimize sevk ediliyor. Bu yıl 8 bin büyükbaş, 6 bin küçükbaş hayvan sevk edildi. İlimizin ekonomisine yaklaşık 1 milyar 200 milyon liraya mal oluyor. Arkadaşlarımız 3-4 ay önce kenelerle uğraşmaya başladılar. İlaç verildiğini söyledi.

Bugün itibariyle sevkiyatların başladığını belirten Şahin, “Hayvan alırken küpe olmasına dikkat etmelerini, il dışından geleceklerse veteriner sağlık raporu bulundurmalarını öneriyoruz. Bakanlığımızın Tarım Cebimde’ uygulamasında hayvanın cinsiyeti, yaşı, aşıları ve sağlık bilgileri hayvanın küpe numarası girilerek yer almaktadır.

Yetiştirici Erdal Pişkin (40), İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek, Bugün son aşamaya geldik. Hayvanlarımızı pazara götüreceğiz. Umarım güzel bir pazar olur. Hayvan fiyatlarımız kesinlikle İstanbul’da olacak dedi.

habersenirkent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu