Haber

Tekvando Pumse İl Şampiyonası Konya’da yapıldı

Cumhuriyet Bayramı Turnuvası kapsamında Tekvando Pumse İl Şampiyonası Konya’da gerçekleştirildi.

Tekvando Pumse İl Şampiyonası Şehit Battal Yıldız, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlendi Spor Salonda gerçekleştirildi. Yarış öncesinde büyük cumhurbaşkanı, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşlarının yanı sıra şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşı coşkuyla söylendi. Yarışmalara genç, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde 50’ye yakın sporcu katıldı. Sporcuların madalya kazanmak için büyük çaba harcadığı yarışlarda “Poomsae Puanlama Sistemi” kullanıldı. Böylece sporcular yeni sistemi tanıma ve yarış kriterlerine uygun şekilde yarışma fırsatı buldu. Poomsa branşında kendini geliştirmek isteyen tekvando sporcularının, gelecekte Türkiye ve dünya çapında düzenlenecek şampiyonalarda Konya’yı en iyi şekilde temsil etme ve ülkenin önde gelen üstleri arasında yer alma imkanına sahip olacağı belirtildi. seviyedeki sporcular.

Yarışma sonunda Konya Tekvando İl Temsilcisi İsmail Hakkı Mermer, yarışmalara katılan sporculara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Sporcu velilerine de seslenen Mermer, çocukların tekvandonun doğasında olan sevgi, saygı ve disiplini kazanmak için bu sporu tercih etmelerine yardımcı olmanın hem Konya hem de kendileri adına sevindirici ve gurur verici bir durum olduğunu ifade etti.

Dereceye giren sporculara madalyaları, Konya Tekvando İl Temsilcisi İsmail Hakkı Mermer ve Poomsae Milli Hakemi Canan Turhan Darıcı tarafından takdim edildi. Yarışlar sonucunda dereceye giren sporcular şu şekilde oluştu:

Bireysel Küçük Kadınlar Kategorisi: 1. Zeynep Zöngür, 2. Betül Tutal, 3. Bennu Kaymak, 3. Gülfem Cavlazoğlu

Bireysel Genç Erkek Kategorisi: 1. Burak Çekilmez, 2. M. Ali Kaynak, 3. Osman Tekirtangaç, 3. Hasan H. Özer

Bireysel Yıldız Kadınlar Kategorisi: 1. Nazan Darıcı, 2. Eylül Yağmur Ulukaya, 3. İlayda Keleş

Bireysel Büyükler Bayanlar (18-30 Yaş) Kategorisi: 1. Esra Işık Ceyhan

Bireysel Büyükler Erkekler (31-40 Yaş) Kategorisi: 1. Selman Çakırer, 2. Cem Önal

Bireysel Büyükler Erkekler (41-50 Yaş) Kategorisi: 1. Cem Kağnıcıoğlu – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu