Haber

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Küme Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 424 bin kontratlı işçinin takıma geçebilme hakkını TBMM gündemine taşıyacaklarını, ardından EYT’lilerin durumlarının düzeltilmesiyle ilgili yasa teklifini neticelendireceklerini bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Giresun ziyareti esnasında çiçek veren bir öğretmenin birinci evvel maaşının kesildiğini, daha sonra sürgünle cezalandırıldığını ileri sürerek, “Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde yalnızca cumhurbaşkanı partili değil, maalesef bürokrasi partili, adalet müessesesi partili, mevzuat ve uygulamalar da partili duruma düşmüştür.” diye konuştu.

Parti devleti oluşturma hevesiyle tüm bürokratik kurumların adeta “enfekte” edildiğini savunan Dervişoğlu, “Kendi siyasi mitingleriniz için memurlara katılımı zorunlu tutuyorsunuz ancak yalnızca çiçek takdimi ve ‘hoş geldiniz’ ifadesini siyasi faaliyet olarak değerlendirip cezalandırıyorsunuz.” sözlerini kullandı.

“Miçotakis emperyalist görmek istiyorsa ABD ve Batılı ülkelere bakması yeterli”

MHP Küme Başkanvekili Erkan Akçay, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, “Türkiye, küresel bir sorun olan terörle mücadelede ‘ara-bul-yok et’ parolasıyla destan yazmaya devam etmektedir.” dedi.

Bazı Batılı ülkelerin başta PKK, YPG, PYD olmak üzere terör örgütlerini açıkça desteklemeye devam ettiğini söyleyen Akçay, şunları söyledi:

“Çeşitli kisveler altında eğit-donat faaliyetleriyle teröristleri besleyenlerin farkındayız. Savunma bütçelerinden ayırdıkları milyar dolarlık hisselerle terör örgütlerini finanse edenleri düzgün biliyoruz. Türkiye, son terörist imha edilene kadar kararlı ve faal bir halde terörle gayrete devam edecektir.”

Akçay, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, yaptığı açıklamalarla Türkiye’yi hedef alarak organize ve senkronize provokasyonlarını sürdürdüğünü belirterek, “Miçotakis Türkiye’yi emperyalist olmakla itham etmiş, göçmen probleminde ülkemizi suçlamaya tevessül etmiştir. Miçotakis emperyalist görmek istiyorsa kulağına sufle veren ABD ve Batılı ülkelere bakması kafidir.” diye konuştu.

“Kadın hakları çabası verenlerin reaksiyon göstermesine müsaade verilmedi”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde yaşananlara dikkati çekerek, “Ak bayanlar ya da Cumhurbaşkanı salon toplantılarında istedikleri aktiflikleri yaparken, gerçek manada bayan hakları gayreti verenlerin sokakta yürümesine, konuşmasına, reaksiyon göstermesine müsaade verilmedi.” diye konuştu.

İstanbul’da 200, Şırnak’ta 23 kadının gözaltına alındığını belirten Beştaş, “Bu iktidar yalnızca şiddeti savunmuyor, bayanlara uygulanan şiddeti teşvik ediyor, şiddet uygulayanları koruyor, yargılama evresine gelenleri de cezasızlıkla ödüllendiriliyor ve failleri koruyor.” ifadelerini kullandı.

Gözaltıları kınadıklarını ifade eden Beştaş, “Bu iktidarın sonunun bayanlar eliyle geleceğini bir sefer daha ilan ediyoruz.” dedi.

“Parlamentoda kapalı bir oturum yapılmalı”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, “Terörle gayret konusunda Mehmetçiği, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni destekliyoruz. Ancak 7 ayın sonunda arka arkaya gelen şehit haberleri ve operasyon süreçlerine ilişkin bu Parlamentonun bir bilgilendirmeye ihtiyaç duyduğu açık. Yürütme organının sürece ilişkin bir bilgi vermesini, gerekirse Parlamentoda bir kapalı oturum yapılmasını son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

Adana’nın Aladağ İlçesinde kız öğrenci yurdundaki yangına ait yargılamanın bittiğini, ceza alanların olduğunu lakin kamu vazifelilerinin yargılanmalarına müsaade verilmediğini tez eden Özel, bu yangının araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı 526 sayfalık raporunun Meclis gündemine getirilmediğini söyledi.

Özgür Özel, partisinden üç grup başkanvekili olarak özel sektörde çalışan işçilerin promosyonlarının bankalar tarafından doğrudan çalışana ödenmesine yönelik bir kanun teklifi verdiklerini, bu konuda bütün parti gruplarını, söz konusu teklifi desteklemeye ya da kendi tekliflerini sunarak bu soruna bir çözüm getirmeye davet etti.

Konya’da barınaktaki hayvanların telef edildiğini hatırlatan Özel, “CHP olarak bizim Parlamentoya önerimiz; Tarım Orman Komisyonu’nda bir alt komisyon kurularak, bu barınakların Parlamento tarafından tüm Türkiye’de etkin ve hızlı bir şekilde denetlenmesi lazım. Hem haberli hem habersiz denetimler yapılması lazım.” tabirlerini kullandı.

“2023 seçimlerinin işaret fişeğinin atıldığını gördük”

AK Parti Küme Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, “Terörle mücadelemiz amasız fakatsız sonuna kadar devam edecek. Bütün teröristlerin başları ezilmeye, milletimizin güvenliğinin sağlanmasına devam edilecek. Bu konudaki kararlılığımızı da ifade etmek isterim.” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen “İstanbul’un Kelamı: Birlik, İrade, Zafer” programına işaret eden Akbaşoğlu, “Bu toplantıda, 2023 seçimlerinin işaret fişeğinin atıldığını gördük. Türkiye Yüzyılını, yüzyılın başkanıyla İstanbul’da taçlandırmak noktasında teşkilatlarımızın da dinamik bir formda bu süreçlere dahil olduğuna şahit olmanın bahtiyarlığını yaşadık.” şeklinde konuştu.

Toplantıdaki “Öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek.” pankartına işaret eden Akbaşoğlu, AK Parti teşkilatını çok güzel bir şekilde özetlediğini söyledi.

Akbaşoğlu, “424 bin kontratlı çalışanımızın takıma geçebilme hakkını TBMM gündemine taşıyacağız. Ardından de çabucak EYT’li kardeşlerimizin durumlarının düzeltilmesiyle ilgili yasa teklifimizi de neticelendireceğiz.” bilgisini paylaştı.

Muhammet Emin Akbaşoğlu, süreksiz çalışanla, taşerondan kalan başka toplum bölümleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu