Haber

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin oy oranını açıkladı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, ÂLÂ Partisi’nin seçime hazır olduğunu belirterek, “İyi bir noktadayız. Türkiye’de bir merkez parti açığı var. Biz de ‘milli merkez’ diye tasarlamaya çalışıyoruz. Bu konuda konseptler oluşturmaya çalışıyorum.Genel “Başkan gerçekten çok çalışıyor. Günde 3-4 saat uyuduğunu söyleyebilirim” dedi.

Sözcü gazetesine konuşan Zorlu, bir anket şirketinin 55 bin kişiyle yaptığı son ankete göre İYİ Parti’nin oy oranının yüzde 19,7 olduğunu söyledi. Şiddetli, ankette “kararsızlar”ın dağılmaması gibi AK Parti’nin oy oranının yüzde 28,9 olduğunu belirtti.

Hükümetin seçimi erkene çekme açıklaması hakkında konuşan Güçlü, şunları kaydetti:

“6 Nisan sonrası bir tarihe ‘evet’ demeyeceğimizi açıkladık. Bir sistem getirdiler ve o sistemle aslında seçim sisteminde bir düzenleme yaptılar. O zaman ülkenin o kutuplaşma sistemini değiştirmeden, seçime gitmeden. orada herhangi bir değişiklik yapmak, bu sefer sanki maç varken oyunun kurallarını değiştirir gibi. Yeni bir seçim sistemi modeli getirdiler. Zaten prensipte bu doğru değil.”

Z orlu “Altı Tablo’nun cumhurbaşkanı adayını açıklamakta geç kaldığı yönünde eleştiriler var. Geç kalma eleştirisine katılıyor musunuz?” Bu soruya şu cevabı verdi:

“Milletimizin bu konuda sabırsız olduğunu biliyoruz. Çünkü Cumhur İttifakı’nın adayı belli olmuştur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta henüz bir seçim tarihi olmamasıdır. Dolayısıyla adayın belli olmaması normaldir. bu süreç başlamadan önce ilan edilmiştir.İttifaktan ayıran diğer nokta ise uzlaşma kültürlü yeni bir Türkiye’nin inşasına hazırlıktır.Özellikle Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin yeniden inşasıdır.Yeni bir anayasa değişikliğinin yapılmasıdır. Bununla ilgili olarak gerçekleşecek olan ve Türkiye’nin ortak bir hükümet programı ile yönetileceği bu hazırlıkları bir zaruret haline getirmektedir.Bu hazırlıklarda son aşamaya gelinmiştir.Hükümet programı tamamlanmak üzeredir.Değişiklik olmazsa hükümet programı Partimizin ev sahipliğinde ay sonunda yapılacak yeni toplantıda da belirlenecek.O aşamada milletimiz şimdi merak ediyor. 13. cumhurbaşkanı kim olacak Olacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu