Haber

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında görüş açıklandı

GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022’de meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne, 99 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili davada mütalaa açıklandı. Açıklamada, aralarında Ahlam Albashir’in de bulunduğu 21 sanığın 7’si ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

13 Kasım 2022’de İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde; 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili 36 kişinin yargılandığı davanın 5’inci duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ahlam Albashir’in de aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık, jandarma eşliğinde adliyeye getirildi. Bazı tutuklu sanıklar ise Ses ve Sahne Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Duruşma salonunda bazı tutuklu sanıklar ve parti avukatları da hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanık Ahlam Albashir’in YPG/PYD terör örgütünün özel istihbarat görevlisi olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Görüşte, Ahlam Albashir’e “devletin birliğini ve toprak bütünlüğünü bozmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “bombalayarak çocuğu kasten öldürmek”, 5 kez “bombalayarak kasten adam öldürmek” suçlamaları yöneltildi. 99 kez ‘planlanmış bombalama’. ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘tehlikeli maddeyi izinsiz bulundurma veya nakletme’ suçlarından toplam 7 ağırlaştırılmış müebbet ve 1.949,5 yıldan 3,09 yıla kadar hapis cezası istendi.

“VERİLEN HİÇBİR CEZAYA İTİRAZ ETMİYORUM”

Müdahaleye karşı savunması alınan Ahlam Albashir, yeminli tercüman eşliğinde yaptığı açıklamada, “Bomba olduğunu bilmiyordum. Turist olarak geldim. Bana sadece fotoğraf çekmem söylendi. Uyuyamıyorum.” Geceleri ölenler yüzünden vicdanım acıyor. Ben bir yetimim, kimsenin yetim kalmasını istemiyorum. Bunu yapıyorum.” “Bunu kararın ağırlığını hafifletmek için söylemiyorum. Bana idam cezası versen bile itiraz etmem. Burada yargılanan diğer kişilerin hatası değil. Raman’ın evine yemek yediğim için gittim. Orada bir süre Fatma’nın evinde kaldım, bunların terörle hiçbir ilgisi yok, ne ceza verilirse verilsin itiraz etmeyeceğim” dedi.

DURUŞMA SAVCI: “VİCDANI VARSA UYMAMASI GEREKİR”

Sanık Ahlam Albashir’in savunması üzerine duruşmada savcı, tercümana sanık Albashir’e, “Aldatıldığı iddiasıyla sadece yetim bıraktığı çocuklardan bahsetti, vicdanı varsa bunu yapmaması gerektiğini söyledi. uyuyabilmek.”

5 sanıkla ilgili beraat talebi

Görüşte, 20 sanığın da Ahlam Albashir için istenen cezaların aynısıyla cezalandırılması talep edildi. Bazı sanıkların da ‘göçmen kaçakçılığı’ suçundan cezalandırılmaları istendi. Görüşte, 5 sanığın kendilerine isnat edilen tüm suçlardan beraatlerini isterken, firari 10 sanığın belgelerinin ayrıştırılmasını, tutuklu olmayan 7 sanığın ise derhal tutuklanmasını talep etti. kendilerine isnat edilen suçun mahiyeti ve mahiyeti. Savcı ayrıca tutuklu sanıkların tamamının tutukluluk halinin devamını talep etti.

3 sanığa tahliye kararı

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Mahmud El Yusuf, Rama Eltaha ve Mahmud Elabid’in, haklarında isnat edilen suçun mahiyetinin değişme ihtimali ve gözaltında kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Mahkeme ayrıca aralarında Ahlam Albashir’in de bulunduğu 10 sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi. Firari 10 sanık hakkında tutuklama kararlarının devamına karar veren mahkeme, sanık Bilal Elhacmaos’un gıyaben tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 11 Nisan’a erteledi.

imamogluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu