Haber

Şişli Belediye Başkanı Keskin: İmamoğlu, Başbakan’dan önce aday olmayacağımı bildirdi

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP’nin bir daha aday gösterilmeyeceğine ilişkin açıklama yaptı.

Aday kararlarının parti meclisinde (PM) alınması gerektiğini belirten Keskin, “Bu karar her ne kadar parti kurullarımızda alınmış bir karar olarak resmen sunulmuş olsa da beni davet eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu tarafından aday gösterilmeyeceğim” dedi. Cuma sabahı saat 08.00’de bana geldi, yani konu Merkez Yönetim Kurulu’na duyuruldu.” “Ve Başbakan’a gelmeden önce bana bildirildi” dedi.

Genel merkez tarafından yapılan anketlerde memnuniyet ve oy oranının yüksek olduğunu belirten Muammer Keskin, “Toplumsal memnuniyet ve destek, liyakat ve başarı kriterleri esas alınsaydı, kurumun tercihi ve komşularımın güven oyu olsaydı Şişli’den gelenler de hesaba katıldığında bir dönem daha devam edebilirdik, başarımızı daha da arttırabilirdik, olmadı.” dedi.

CHP’de “kimsenin küsmeye ve umutsuzluğa kapılmaya hakkı olmadığını” vurgulayan Keskin, Şişli Belediye Başkanı Adayı Resul Emrah Şahan’a başarılar diledi.

Muammer Keskin’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

‘HİÇBİRİMİZ HALKIMIZIN HAK MÜCADELESİNDEN GERİ ADIM ETME LÜKSÜNE SAHİP DEĞİLİZ’

“Değerli Komşularım, Son dönemde sizlerden aldığım yoğun telefon, e-posta ve mesajlarda, CHP Şişli Belediye Başkanı adaylığı sürecinde yaşananları merak ediyor, ‘Neden aday olmadım, bu konuda ne yapacağım’ diye soruyorsunuz. işlem.’ Kiminiz üzgün, kiminiz tepkili, kiminiz merak ediyor… Baştan söyleyeyim: Hiçbirimizin “Kırılmaya, umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Hiçbirimizin halkımızın hak mücadelesinden ve inandığımız toplumsal değerlerden geri adım atma hakkı ve lüksü yok.”

‘Karar, PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI ÖNCESİNDE AÇIKLANDI’

“Şeffaflık her zaman en değerli değerlerim arasında yer aldığından süreci ana hatlarıyla özetlemek istiyorum. Bildiğiniz gibi 26 Ocak Cuma gecesi CHP Parti Meclisi toplantısı sonrasında yapılan açıklamayla benim bu konuda olmadığım duyuruldu. Bir sonraki dönem için Şişli Belediye Başkanı olarak aday gösterildim.Bu karar parti meclislerimiz tarafından resmi olarak alınmıştır.Bana sunulmasına rağmen Şişli Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyeceğim Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından tarafıma iletilmiştir. Cuma sabahı saat 08.00’de yani konu Merkez Yönetim Kurulu’na ve Başbakan’a taşınmadan önce beni davet etti.

Keşke aday seçim sürecinde, yapıldığı söylenen kamuoyu araştırması, kamuoyu yoklaması veya liyakat dikkate alınarak objektif bir değerlendirme yapılsaydı ve sonuç, gerçekten sadece Merkez Yönetim Kurulu/PM tarafından belirlenip açıklansaydı. karar. Tüzüğümüze göre olması gereken budur. “Bu, 100 yıllık CHP’nin kurumsal kimliğine yakışır.”

‘TÜRKİYE’NİN EN BORÇLU BELEDİYESİNDE MALİ DİSİPLİNİ SAĞLADIK’

“Eşit hizmet-temiz politikası hedefiyle göreve geldiğimiz 2019 yılında Türkiye’nin en borçlu ilçe belediyesini devralmış olmamıza rağmen ilk yaptığımız iş mali disiplini sağlamak, çalışanlarımızın ve tedarikçilerimizin aylarca süren alacaklarını ödemek oldu. 5 yıl boyunca mali disiplini korudu ve belediye bünyesinde aksamadan faaliyet gösterdi.” “Kurumsal bir yapı kurduk. Hak temelli ve katılımcı ilkeler ışığında sosyal belediyeciliğin Türkiye’deki en güzel örneklerinden birini hayata geçirdik.”

‘ARAŞTIRMADA OY ORANI YÜZDE 57-60’

“5 yıldır Şişli halkının haklarını korumak için gece gündüz çabaladık… Pandemi şartlarında, ekonomik kriz koşullarında bunları başardık. Bütün bunları Şişli halkıyla birlikte başardık. Bütün bunları Şişli halkıyla birlikte başardık.Genel Merkezimizde de bulunan bu yılki duyuruda, ‘Belediye Başkanınız Muammer Keskin hakkında bilgi var mı? Olumsuz bir şey duydunuz mu?’ Sorgulamada hakkımda olumlu onay yüzde 93,6 oldu. Aynı araştırmada ‘Bu pazar seçim olsa Şişli Belediye Başkanlığı seçiminde Muammer Keskin’e oy verilecek’ yüzde 57-60 aralığındaydı. Memnuniyet ve destek, liyakat ve başarı kriterleri esas alınsaydı, kurumun tercihi Şişlili olacaktı.”Komşularımın güven oyu dikkate alınsaydı bir dönem daha devam edebilir ve başarımızı arttırabilirdik. Bu yaşanmadı.”

‘ÖNÜMÜZDE KAZANMAMIZ GEREKEN BİR İSTANBUL SEÇİMİ VAR’

“Açıklamamdaki eleştiriler aday gösterilmediğim için değil, kendim ve partim adına inandığım ve savunduğum ilkeleri savunmak içindir. Unvanlar ve makamlar geçicidir, ilkeler ve hizmetler kalıcıdır. Dolayısıyla ilkelerimiz; Popülizm, adalet ve dürüstlük, hayatımı adadığım saf siyasetin rehberliğindedir.” Çerçevesinde; Şişli halkının hakkını almak için çalışmalarım 31 Mart’a kadar belediye başkanı olarak, sonrasında da 50 yıldır yaşadığı ilçeye hizmet etmekten onur duyan bir ‘Şişlili’ olarak devam edecek.

Önümüzde kazanmamız gereken bir İstanbul seçimi var. Bunu başarmak için yine birlikte çok çalışacağız. Bu vesileyle Şişli Belediye Başkanlığına aday olan meslektaşım Resul Emrah Şahan’a başarılar diliyorum. Seçim kampanyası sırasında ve seçimi kazandıktan sonra Şişli ve İstanbul halkının yararına yapacağı tüm çalışmalarda her zaman yanında olacağım. Desteklerinden dolayı Şişli’deki komşularıma, çalışma arkadaşlarıma, Şişli Kent Konseyi başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına ve birlikte yol yürüdüğüm herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sevgi ve saygı”

(HABER MERKEZİ)

haberyahyali.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu