Haber

Sakarya’da su konusunda bilinçli nesiller yetişiyor

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Yönetimi (SASKİ), öğrencilere yönelik sürdürdüğü şuurlu su kullanımı ve suyun kıymetini anlatan eğitimlerini sürdürüyor.

Suyun seyahatinin an be an takip edildiği ve en pak haliyle arıtıldığı Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’ni ziyaret eden Şehit Mustafa İtina İlkokulu Etraf Müdafaa Kulübü öğrencileri ve velileri akabinde Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ni de gezerek uzmanlar tarafından bilgiler edindi. Gelecek kuşağın su konusunda bilinçlenmesi için verilen eğitimler sonucunda öğrenciler, edindikleri bilgiler ve yerinde gördükleri çalışmalar ile su konusunda bilinçleniyorlar.

Eğitim emelli yapılan seyahatle ilgili kurum tarafından yapılan açıklamada ise, “Öğrencilerimizi kimi zaman okullarında ziyaret ederek kimi zaman ise çalışmaları yerinde göstererek su konusunda gelecekte bilinçli birer birey olmalarını sağlıyoruz. Şehrimizin geleceğine emanet edeceğimiz su politikalarını ve kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmaları için uzmanlar tarafından gerekli eğitimler çocuklara ve ailelerine verildi. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine teşekkür ederiz” sözleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu