Ekonomi

Petrol haftalık kazancını geriledi

Petrol, Inter-Country Power Agency’nin arz kesintileriyle daralan ham petrol piyasasının anlık görüntüsünü sağlayacak bir raporu öncesinde haftayı çok az değişiklikle bitirme yolunda.

ABD ham petrolü Perşembe günü yaklaşık yüzde 2 değer kaybettikten sonra varil başına 83 dolardan işlem görüyordu. OPEC tarafından Perşembe günü yayınlanan aylık bir rapora göre, küresel piyasalar bu çeyrekte Suudi Arabistan’ın üretimi kısması nedeniyle günde 2 milyon varilden fazla keskin bir arz açığına yöneliyor.

Petrol, OPEC+ müttefiki Rusya’nın ihracat kısıtlamalarının da yardımıyla Suudi Arabistan’ın kısıntıları üzerine Haziran sonundan bu yana yükseldi, ancak Çin’in durgun ekonomik toparlanması hala değerli bir artı sunuyor. Ortada, enflasyon gevşeme belirtileri gösterdikten sonra Fed faiz oranlarını değiştirmeyebilir.

İran, Washington ve Tahran arasında yarı yolda ortaya çıkan ve sonunda OPEC üreticisinden piyasaya daha fazla varil gelmesine yol açabilecek bir anlaşmanın ilk adımı olarak dört ABD vatandaşını hapishaneden ev hapsine aldı.

Helima Croft da dahil olmak üzere RBC Capital Markets LLC analistleri, “İran varillerinin Asya pazarına ulaşmasını sağlamak için yaptırım eğiliminin hızlanmasını bekliyoruz. Kongre, bu gayri resmi sıfırlamayı bozmaya ve mevcut cezai önlemlerin uygulanmasını uygulamaya çalışabilir.” Bir not.

Bir petrol rafinerisinden kalan petrolün Avrupa’da on yıllardır ilk kez ham petrolden daha pahalıya mal olmasıyla, sıkıntı aşağı yönlü yakıt piyasalarına da yansıdı. Akaryakıt ve motorin fiyatları da kısmen rafineri üretim kesintilerinin de etkisiyle mevsimsel ortalamaların oldukça üzerinde seyrediyor.

carsibasiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu