Haber

Norveç Dışişleri Bakanı: İsrail Gazze’ye saldırılarında haddi aşıyor

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Gazze’ye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran İsrail’in, siyasi amaçlarla güç kullanma istikrarına meydan okumada sınırları aştığını söyledi.

Bergens Tidende gazetesinin haberine göre, basına açıklama yapan Bakan Eide, “Gazze’dekiler için durum felaket” diyerek bölgede vatandaşların da bulunduğunu kaydetti.

Eide, Gazze’de güvenli bir yer olmadığını ve bölgede şu ana kadar bazı Norveçlilerin yaralandığını bildiklerini vurguladı.

Eide, dün gece yaşanan saldırının ardından yeni yaralanma olup olmadığını öğrenmeye çalıştıklarını ancak internet ve iletişim kanallarının kesilmesi nedeniyle kendileriyle iletişime geçmenin zor olduğunu belirtti.

“İsrail’in hukuki savunma hakkına sahip olduğuna inandıklarını” belirten Eide, İsrail’in saldırılarında sivillere karşı ayrımcılık yapacak önlemler alması gerektiğini de ifade etti.

Eide, siyasi hedefler ile güç kullanımı arasında bir denge olması gerektiğine dikkat çekerken, “İsrail’in siyasi hedefler ile güç kullanımı arasındaki dengeyi zorlama konusunda daha da ileri gittiğine inandıklarını” belirtti.

“Gazze’ye saldırmaları uzun vadede İsrail’e fayda sağlamayacak.”

Dışişleri Bakanı Eide, söz konusu baskınların başında İsrail’e gösterilen sempatinin birçok insanı yaraladığını ve dünyayı onlara karşı seferber ettiğini söyledi.

Eide, uzun vadede İsrail’in hem Filistinlilerle hem de Arap komşularıyla barış içinde yaşamak zorunda kalacağına dikkat çekerek, saldırı sırasında bile bunu nasıl yapabileceklerini düşünebilmeleri gerektiğini savundu.

Uzun vadeli barışa giden tek yolun iki devletli çözüm olduğuna inandığını ve mevcut durumda en önemli şeyin gerilimi durdurmak olduğunu vurgulayan Eide, “Gazze’ye yönelik şiddetli baskınların uzun vadede İsrail’e hiçbir faydası olmayacağını” ifade etti. koşmak.”

haber-uzumlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu