Haber

MI6 Başkanı, savaş karşıtı Rusları Rusya-Ukrayna Savaşını sona erdirmek için birlikte çalışmaya çağırıyor

İngiltere dış istihbarat servisi MI6 Başkanı Richard Moore, savaş karşıtı Rusları Rusya-Ukrayna Savaşı’nı sona erdirmek için birlikte çalışmaya çağırdı.

Çekya’da bulunan Moore, Politico haber sitesinin düzenlediği toplantıda MI6 çalışmalarından Rusya-Ukrayna Savaşı’na kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Moore, birçok Rus’un Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan “dehşete düştüğünü” belirterek, “Silahlı kuvvetlerinin Ukrayna şehirlerini yerle bir etmesi, masum aileleri evlerinden sürmesi ve binlerce çocuğu kaçırması nedeniyle bugün sessizce dehşete düşen birçok Rus var.” dedi.

Moore, bu kişileri şu sözleri kullanarak savaşın sona ermesine yardım etmeye çağırdı:

“Onları bizimle el ele vermeye davet ediyorum. Kapımız sizlere her zaman açık. Hizmet tekliflerini, hizmetimizin ünlü olduğu profesyonellik ve gizlilikle ele alacağız. Sırlarınız bizimle her zaman güvende olacak ve akan kanı durdurmak için birlikte çalışacağız. Birimlerimiz, acentelerimize ömür boyu sürecek sadakat ve bağlılığımıza bağlıdır. sonsuz minnetimizin devamı ilkesiyle çalışmaktadır.”

“Çin’e her yerden daha fazla kaynak ayırıyoruz”

Moore da konuşmasında MI6’nın sadece Rusya ile değil Çin ile de çalıştığını belirtti. Onunla ilgilenmek kesinlikle gerekli çünkü hiçbir şey yapmadan uluslararası bir sorunu çözemeyiz.” söz konusu.

Çin’in uzun süredir etki alanını genişlettiğine işaret eden Moore, Çin’in bağlı olduğu ülkelerden kişisel bilgiler edindiğini belirterek, “Çin, Kovid-19 aşısını verdiği ülkelerden aşı bilgilerini Pekin ile paylaşmalarını istedi. Bilgilerinizi başka bir ülke ile paylaşırsanız bilgi tuzağına düşersiniz. Egemenliğinizi tehlikeye atarsınız.” dedi.

Yapay zekanın zekada kullanımı

Yapay zekanın istihbarat alanında kullanılmasına değinen Moore, “Yapay zeka bilgiyi daha erişilebilir hale getirecek ama birçok kişi ‘Yapay zeka istihbarat servislerini devre dışı bırakacak mı?’ diye merak ediyor. Bence tam tersi olacak.” terimleri kullandı.

Yapay zeka, insanların yürüttüğü istihbarat faaliyetleri hakkında daha spesifik bilgilere ulaşırken, “açık kaynak okyanusunda kendi ağlarında geziniyor.” Moore, insan zekasının yapay zeka çağında makinelerin yapamadığı şeyleri yapan bir yapı olduğunu vurguladı.

Yapay zekanın Rusya’ya karşı kullanıldığını vurgulayan Moore, “Ekiplerim yapay zekayı kendi muhakemelerini artırmak için kullanıyor ama yapay zeka onların yerini almıyor. Ukrayna’ya karşı kullanılmak üzere Rusya’ya silah akışını tespit edip kesmek için kendi marifetlerini ve yapay zeka becerilerini kullanıyorlar. Birleşiyorlar.” değerlendirmesini yaptı.

Yapay zekanın zeka alanındaki olanaklarından faydalanmak ve yapıyı buna entegre etmek gerektiğini ifade eden Moore, yapay zekanın etik kullanımı için çalıştıklarının altını çizdi.

dursunbey-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu