Haber

Meteoroloji’den 16 il için alarm: Ani sel ve sel bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Haziran için hava durumu tahmin raporunu yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, yurt genelinde modüllü ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, kuzey kesimleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı. Doğu Anadolu’nun batısında ve Muğla civarındadır. ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

yağış; Toroslar bölgesi ile Burdur, Isparta, Kayseri, Aksaray, Konya, Kırşehir, Ordu, Tokat, Yozgat ile Samsun’un doğusu ve Kastamonu çevresinde yerel olarak kuvvetli, Kastamonu’nun kuzeyi ve çevresinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Sinop.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI

yağış; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesi, Sakarya, Isparta, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinde ve Konya ile Kastamonu’nun kuzey ve batı ilçeleri, Kastamonu’nun kuzeyi ve Sinop çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, yerel sel, yıldırım, yerel yağış sırasında dolu ve kuvvetli rüzgarlar.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgarın; öğle saatlerinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 13°C, 27°C Modüllü ve çok bulutlu

İSTANBUL 16°C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası sabah saatlerinden itibaren yerel ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 12°C, 25°C Modüllü ve çok bulutlu

SAKARYA 16°C, 23°C Modülü ve çok bulutlu, yerel ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağış; öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ve Muğla çevrelerinde aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR 11°C, 21°C Orta ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 15°C, 27°C Orta ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 18°C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA 14°C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor. yağış; Öğleden sonra Burdur, Batı Akdeniz’in Toroslar Mevkii ve Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 18°C, 29°C Orta ve çok bulutlu, kuzey kesimler aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 18°C, 26°C Modüllü ve çok bulutlu

HATAY 19°C, 28°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

K.MARAŞ 17°C, 30°C Modüllü ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağış; Öğleden sonra Aksaray, Konya, Kırşehir, Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 13°C, 22°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 12°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 13°C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağış; öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

YOZGAT 11°C, 18°C ​​​Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği iddia edildi. yağış; öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor. Yağışların Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, Kastamonu kuzeyi ve Sinop çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 11°C, 19°C Modül ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 15°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 13°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerde kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 13°C, 19°C Modül ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor. yağış; Ordu, Tokat ve Samsun’un doğusunun yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA 14°C, 24°C Modül ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 17°C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağış; Öğleden sonra doğuda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT 15°C, 22°C Modülü ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor. yağış; Öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 18°C, 22°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor.

ERZURUM 8°C, 23°C Modüllü ve çok bulutlu

IĞDIR 16°C, 32°C Modüllü ve çok bulutlu

SARS 7°C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 13°C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 15°C, 34°C Modül bulutlu

GAZİANTEP 14°C, 30°C Parçalı bulutlu

SİİRT 19°C, 31°C Modül bulutlu

ŞANLIURFA 18°C, 32°C Parçalı bulutlu

KAYNAK: HABER7

aziziye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu