Haber

Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür: “Doğu Anadolu Fay Hattının Pütürge-Çelikhan ve Palu-Bingöl Segmentlerinde Sıkışma Var…

Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Özgür, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğu Anadolu Fay Hattı’nın diğer iki segmentinde sıkışma olduğunu belirterek, “Yıllardır söylüyoruz segmentte deprem bekliyoruz. Pütürge-Çelikhan arasında.Geçtiğimiz günlerde bu segmentte bir yoğunlaşma olduğunu ifade etmiştik.Doğu Anadolu “Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra fay üzerinde Pütürge-Çelikhan segmenti ile Palu-Bingöl arasındaki segmentte sıkışma var. astar. Deprem bekleniyor ama ne zaman olacağını kestiremiyoruz” dedi.

Erkan Özgür, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki sarsıntıların ardından Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden bir grup bilim insanının Pütürge’de 6,8 büyüklüğünde deprem olabileceği uyarısını değerlendirdi. Açıklamanın kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Özgür, şunları söyledi: :

“ABD’Lİ BİLİM ADAMLARI NEDENİNE GÖRE O KESİMDE İNCELEDİLER”

“Bu konuda defalarca açıklamalarda bulunduk. Bugüne özgü bir şey değil. ABD’li bilim adamlarının o kesimde ne araştırdığını kimse bilmiyor. Sosyal medyada yayılan bir dezenformasyon var gibi görünüyor.” Yıllardır deprem beklediğimizi söylüyoruz. Bu kesimde bir ağırlaşma olduğunu geçtiğimiz günlerde söyledik. Doğu Anadolu Fay Sınırında Kahramanmaraş merkezli sarsıntıları takiben Pütürge-Çelikhan segmenti ile Palu-Bingöl ortasındaki segmentte sıkışma olduğu görülüyor. İnsanlar yavaş yavaş Malatya’ya dönmeye başlayınca durum bu oluyor. Açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz. Deprem bekleniyor ama ne zaman olacağını kestiremiyoruz.”

“MAKALELER DEVAM EDECEK”

Özgür, Malatya’daki artçı sarsıntılarla ilgili şunları söyledi:

“Yeşilyurt’tan geçen fay hattını Türkiye’ye ilk kez bildirdik. MTA’nın yaptığı diri fay haritasında yer almadığından bahsetmiştik. Yeşilyurt’ta irili ufaklı çok sayıda deprem oluyor. Bu artçı sarsıntıları daha önce de söylemiştik. 6 büyüklüğünde olacak. “Depremin yakın olduğu için daha büyük olduğunu düşünüyoruz. Zamanla 5,7’ye varan artçı sarsıntılar meydana geldi. Bu artçı sarsıntılar devam edecek.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu