Haber

Lale Karabıyık’tan Bakan Özer’e: “Son 5 Yılda Kaç Kişi, Kişiye Özel İlanlar ile Üniversite Kadrosuna Alındı?”

CHP Genel Lider Yardımcısı Lale Karabıyık, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e; yükseköğretim kurumlarının takım ilanları ile ilgili, “Son beş yılda kaç kişi kişiye özel ilanlar ile üniversite kadrosuna alınmıştır? Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği neden uygulanmamaktadır? Mevzuata aykırı ilan veren kurumlarla ilgili kaç soruşturma açılmış bu soruşturmaların sonucunda kaç ilan iptal edilmiştir? ALES ve lisans puanı ortalaması daha yüksek olan adayların elenme nedeni nedir?” sorularını yöneltti.

CHP Genel Lider Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Ulusal Eğitim Bakanı Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Yükseköğretim kurumlarındaki takım ilanlarını TBMM gündemine taşıyan Karabıyık, önergesinde şu değerlendirmeleri yaptı:

“Yükseköğretim kurumlarında bireye özel açılan ilanlara her gün bir yenisi eklenmekte ve bu durum vakit zaman kamuoyuna yansımaktadır. Akademik takım alımlarında yaşanan liyakatsizliklerin akabinde yükseköğretim kurumlarının akademik takım istihdamında liyakat ve fırsat eşitliğini artırmak gayesiyle muhtaçlık duyulan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere karşın, hala takım ilanlarına eklenen şahsa özel bir ibare ile bu usul atamalar yapılmaktadır. Açılan bu ilanlara yapılan atamalarda çoklukla AKP üyeleri ve yakınlarının bu takıma ‘uygun olduğu’ dikkat çekmektedir. Hatta kimi örnekte, akademik takım alımı koşulu olan ALES’in yüzde 70’i ve lisans puanının yüzde 30’u alınarak belirlenen başarı puanı daha yüksek olan adaylar elenirken, puanı düşük olan adayın kadroya alındığı görülmektedir.”

Karabıyık, Bakan Özer’e şu soruları yöneltti:

“Son 5 yılda kaç kişi kişiye özel ilanlar ile üniversite kadrosuna alınmıştır? Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği neden uygulanmamaktadır? Mevzuata aykırı ilan veren kurumlarla ilgili kaç soruşturma açılmış bu soruşturmaların sonucunda kaç ilan iptal edilmiştir? ALES ve lisans puanı ortalaması daha yüksek olan adayların elenme nedeni nedir?  Bu şekilde başarı puanı yüksek olduğu halde kaç aday elenmiştir?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu