Haber

Kütahya’da depremzedeler için “Hilal Pazarı” kuruldu

Kütahya Belediyesi bünyesinde oluşturulan “Hilal Pazarı”, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenerek kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için açıldı.

Kütahya Belediyesi hizmet binası girişinde oluşturulan pazarda, depremzedelerin giyimden hijyen malzemelerine, çocuk ve bebek işlerinden mamaya kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Belediye Başkanı Alim Işık yaptığı açıklamada, vatandaşların yardımlarının kabul edildiği alanın Hilal Pazarı’na dönüştürülerek depremzedelerin hizmetine sunulacağını söyledi.

Depremin ilk anından itibaren Kütahya halkının seferber olduğunu ve bölgeye yardım yağdırdığını belirten Işık, şunları kaydetti:

“Deprem felaketinin ardından Kütahya’da ağırlayacağımız vatandaşlarımız için ‘İhtiyaç Askıya Alındı ​​Projesi’ni başlattık. Bu süreçte halkımızın dayanışması bizleri gururlandırdı. Hemşerilerimizin desteği vatandaşlarımız için çok değerli. Şehrimizde ağırlayacağımız depremde mağdur olan, kişisel hijyen malzemeleri ve ev gereçleri ile pazarımız büyüyecek ve burada birçok aileye hep birlikte destek olmaya devam edeceğiz.”

Hafta içi 08.30-19.30 saatleri arasında hizmet verecek olan depremzedelerin pazardan yararlanabilmeleri için Kütahya Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü’ne kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu