Haber

Kurtlar Sivas’ta yerleşim alanlarına saldırdı

SİVAS’ın Suşehri ve İmranlı ilçelerinde kışın yiyecek bulmakta zorluk çeken 1’i yavru 2 Kangal köpeğine kurtlar saldırdı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Sivas Doğal Cins Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyucular Derneği Başkanı Orhan Yalçınkaya, “Köpeklerin kurtlara karşı kendilerini koruyabilmeleri için boğazlarına demir çivili tasma takılması gerekiyor. Bu sayede kurtlar köpeklerin boğazına yaklaşamıyor.”

Kentte kışın yiyecek bulmakta zorlanan kurtlar, farklı tarihlerde kent merkezine indi. 4 Şubat’ta Suşehri ilçesine bağlı Kemal Paşa Mahallesi’ne iki kurt gelerek sokakta bir köpeğe saldırdı. 7 Şubat’ta İmranlı ilçesinde bir benzin istasyonunda bulunan Kangal yavrusuna kurt saldırarak onu götürmeye çalıştı. Kurdun çeşitli yerlerinden yaraladığı köpek, bir gün sonra hayatını kaybetti. Kurtların köpeklere saldırdığı anlar güvenlik kameralarına kaydedildi. Kurtların kent merkezlerine gelmesi, başta Kangal köpeği yetiştiricileri olmak üzere kırsal kesimdeki köpek sahiplerini tedirgin etmeye başladı.

‘KURTLARIN DOĞAL BESLENME ORTAMI BOZULDU’

Sivas Doğal Cins Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyucular Derneği Lideri Orhan Yalçınkaya, kurt saldırılarına karşı alınacak tedbirler hakkında konuştu. Yalçınkaya, “Kurtlar yiyecek bulamadıkları için ilçe ve köy merkezlerine inmeye başladı. Kurtların ilçe ve köylere inerek köpeklere zarar verip öldürdükleri yönünde haberler var. Yetişkin köpeklerimiz varsa bizim dediğimiz şeyi giyebilirler. “Boyunlarına koruma kalkanları takılacak. Köpekler kurtlara karşı kendilerini savunmak için demir maşa kullanacak. Yani çivili tasma takılması gerekiyor. Bu haliyle kurtlar köpeklerin boğazlarına yaklaşamazlar. Gerekli tedbirleri almamız lazım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu