Haber

Katar’da futbol sahası büyüklüğündeki dev tablo Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

İranlı sanatçı Imad Salihi’nin Katar’da yaptığı dünyanın en büyük tuval resmi Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Katar’ın resmi haber ajansı QNA’nın haberine göre, başkent Doha’daki Katar Üniversitesi’nin futbol sahasına döşenen “Topun Hikayesi” tablosunun açılışı münasebetiyle tören düzenlendi.

FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Katar için ayrı bir değer taşıyan tablonun açılış törenine Kültür Bakanı Abdurrahman bin Hamed Al Sani, sanatçılar, basın mensupları ve Guinness Rekorlar Kitabı Temsilcisi Şadi Cad da katıldı.

Törende konuşan Kültür Bakanı Al Sani, söz konusu eserin Katar’ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası tarihini yansıttığını belirtti.

Guinness Rekorlar Kitabı Temsilcisi Şadi Cad, tablonun Rekorlar Kitabı’na girme şartlarını yerine getirdiğini ve yeni bir rekor kırdığını kaydetti. Cad, Guinness Rekoru belgesinin sanatçı Salihi’ye teslim edildiğini bildirdi.

Katar Kültür Bakanlığı Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Meryem Yasin el-Hamadi, tablonun Rekorlar Kitabı’na girmesinin spor, kültür ve sanatı bir araya getiren önemli bir olay olduğunu belirtti.

İranlı sanatçı Imad Salihi ise kültürel ve sanatsal boyutu olan tablonun Arap ve Doğu kültürünü tüm dünyaya tanıttığını belirtti.

Salihi’nin 5 ay boyunca üzerinde çalıştığı tablo 9 bin 652 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Tabloda FIFA Dünya Kupaları tarihi (1930-2022); Futbolun önde gelen isim ve sembollerinin Arap harfleriyle harmanlanmasıyla anlatılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu