Haber

İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ediyor

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılar 37’nci gününde artarak devam ediyor.

El Aksa televizyonunun Telegram kanalında yayınlanan habere göre, İsrail savaş uçakları Gazze kent merkezinde Filistinli “Nehhale” ailesinin evini bombaladı, saldırı nedeniyle ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İsrail savaş uçakları Cibaliye’de “Berash” ailesi ile Sahabe Caddesi’nde “Nehhale” ailesinin evlerini vurdu. Her iki saldırıda da ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Han Yunus’un doğusundaki Beni Süheyla bölgesinde “Ebu Şab” ailesine ait evin hedef alınması sonucu 1 çocuk öldü, 4 kişi de yaralandı.

İsrail hücumbotları ayrıca Gazze Şeridi’nin orta kısmındaki kıyı sınırına düzinelerce top mermisi ateşledi.

İsrail ordusu, Gazze’nin Refah kentine topçu bombardımanıyla eş zamanlı olarak aydınlatma bombaları attı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Gazze’nin Nasr İlçesi’nde yerinden edilenlerin barındığı genel merkezinin bombalandığı, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İsrail savaş uçakları Nasr İlçesi’ndeki Mehdi Doğumevi’ni bombaladı, 2 doktor öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Öte yandan Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail’in Tel ez-Zatar bölgesindeki Filistinli “el-Askari” ailesinin ikametgahına düzenlediği saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, bazı Filistinliler de yaralandı. Gazze Şeridi’nin kuzeyinde.

Yerel kaynaklar, Şifa Hastanesi’nin bahçesinde yerde 80’e yakın cesedin bulunduğunu, sağlık çalışanının ise bir şey yapamadığını belirtti.

muratpasa-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu