Haber

Diyarbakır’da Çocuklara Yönelik Filistin Yürüyüşü

Diyarbakır’da çocuklar İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden akranları için yürüdü.

YediHilal Derneği Diyarbakır Şubesi öncülüğünde merkez Yenişehir ilçesindeki Selahaddin Eyyübi Külliyesi bahçesinde düzenlenen “Büyük Adımlar Filistin Çocuk Yürüyüşü” için çocuklar ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya geldi.

“Büyüdükçe Kudüs özgürleşecek” ve “Kötülüğe karşı büyük adımlar” yazılı pankartlar açan çocuklar, anne ve babalarının gözetiminde Elazığ Caddesi güzergahından Dağkapı Meydanı’na doğru yürüdü.

Çocuklar sık ​​sık “Gazzeli çocuklar oynasın” sloganı attı.

Dağkapı Meydanı’nda çocuklar adına açıklama yapan 12 yaşındaki Baran Eken, uzakta olsalar da kalplerinin Gazzeli çocuklar için çarptığını belirterek, “Orada çocuklar ümitsizliğe kapılmıyor, ‘Allah’ diyorlar” dedi. bizimle birlikte.’ diyor.” Bu kelimeyi kullandı.

Gazze’deki çocuklara seslenen Eken, dünyanın her yerindeki insanların ve tüm Müslümanların onlarla dayanışma içinde olduğunu söyledi.

“Asla umutsuzluğa kapılmayın. Ne olursa olsun umut her zaman vardır. Bunu unutmayın. Siz Gazze’deki çocuklar, gerçekten güçlüsünüz. Savaşlar ve zorluklar insanları bir araya getirir ve bu karanlık günlerin sonunda güneş yeniden doğar. Don’ Geleceğe dair hayal kurmayı ve umut beslemeyi unutmayın “Bir gün huzur içinde yaşayacak, güzel bir gelecek inşa edeceksiniz.” diyen Eken, Gazze’deki çocuklarla her zaman dayanışma içinde olacaklarını vurguladı.

11 yaşındaki Beyza Yıldız da “Gazze” adlı şiiri okudu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu