Haber

İran 450 Bin Düzensiz Afgan Göçmenini Sınır Dışı Etti

İran, yaklaşık 450 bin Afgan göçmeni sistematik olmayan bir şekilde sınır dışı ederek ülkelerine geri gönderdiğini duyurdu.

İran’ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre, İran Ulusal Göç Ajansı’nın düzensiz göçmenlerden sorumlu yöneticisi Javad Hani, başkent Tahran’da düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, düzensiz göçmenlerin Afganistan’dan sınır dışı edilme süreci hakkında bilgi verdi.

“Afganistan’a geri gönderilen kişilerin İran’a yasa dışı yollardan giren sistematik olmayan göçmenler olduğunu” belirten Hani, “Yasadışı yabancı uyrukluların ülkelerine geri gönderilmesine yönelik çalışmalar bu yıl ağustos ayında başlatıldı ve bu süreç devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir kimlik belgesi veya yasal bir belge bulunmuyor. belgeler.” “450 bin kişi gönüllü olarak ülkelerine gönderildi.” sözlerini kullandı.

İranlı yetkili, ülkede yaklaşık 4 milyon kayıtlı göçmenin bulunduğunun tahmin edildiğini ve bunların çoğunluğunun Afgan vatandaşı olduğunu belirtti.

Bunların yüzde 92’sinin Tahran başta olmak üzere 8 ilde bulunduğunu belirten Hani, şu ana kadar izinsiz yabancı uyruklulara 1 milyon kimlik kartı düzenlenip kayıt altına alındığını ifade etti.

bozyaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu