Haber

İmamoğlu: “Bu şehrin kârını bu şehrin insanlarına dağıttık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi böyle bir dönemi unutmuştu”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 663 milyon liralık yatırımla Zeytinburnu 10. Yıl Deresi Havzası’nda kronikleşen su baskınlarına son verdi. Havza bünyesinde tamamlanan parka, 2016 yılında Vezneciler’deki bombalı terör saldırısında şehit olan Esra ve Hakan Tekin çiftinin adı verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da bu dönem tek özel parsel için özel imar çıkardı, bu şehrin kirasını bu şehrin insanlarına dağıttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi böyle bir dönemi unutmuştu. Tek bir yeşil alan, sosyal kullanıma uygun bir alan yok.” “Biz kalkınmak için kalkıp geliştirmedik. Ama bu şehrin kirasını bu şehrin insanlarına dağıttık. Bizi sevenlerin gurur duyduğu bu şehre çok güzel eserler kazandırmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bizi sevmeseler, oy vermeseler bile ‘aferin’ diyecekler” dedi.

İSKİ, Zeytinburnu 10. Yıl Deresi Havzasında kronikleşen su baskınlarına son veren çalışmayı tamamladı. 663 milyon TL yatırımla, 650 metre uzunluğunda ve 28 bin 100 metrekare alanda tamamlanan çalışma kapsamında; Yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanı ve egzersiz alanını kapsayan bir proje daha hayata geçirildi. İstanbul ve Zeytinburnu’na eklenen yeşil alana, 7 Haziran 2016’da Vezneciler’deki bombalı terör saldırısında şehit olan Esra ve Hakan Tekin çiftinin adı verildi. “Zeytinburnu 10. Yıl Dere Havzası Projesi ve Şehit Esra-Hakan’ın açılış töreni yapıldı” Tekin Parkı”; İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve DÜZGÜN Partisi İBB Kümelenme Başkan Yardımcısı İbrahim Yılmaz ile Şehit Tekin çiftinin aile üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Abay Caddesi Kazlıçeşme Meydanı Marmaray İstasyonu önünde düzenlenen törende İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa birer konuşma yaptı.

Hain terör saldırısında şehit olan Tekin çiftinin adını, açtıkları parka verdiklerini belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Şehitlerimiz uğruna iyi, dürüst, ahlaklı ve erdemli yöneticiler olmalıyız: Hain terör saldırısında hayatını kaybeden iki şehidimiz Esra ve Hakan’ın değerli anne ve babası, kardeşleri ve aileleri yanımızda. Bizler bu topraklara ve milletimize, onların anısıyla ve onları kaybederek bize sunulan görevlerle hizmet etme bilinciyle hareket ediyoruz. Bununla gurur duyuyoruz; Tabii üzüntüyü de yaşıyoruz. Ancak şehitlerimizin bu olaylarla hepimize bıraktığı sorumluluklar var, onlara layık olmak, bizden beklentilerini yerine getirmek… Nedir bunlar? Düzgün yönetici olmak, dürüst yönetici olmak, ahlaklı ve erdemli yönetici olmak, milletimizin her birinin hak ve kanunlarını korumak, onlara daha iyi yaşam koşulları sunmak, barış ve huzur içinde bir ülke yaratmak ve onlara hizmet etmek. insanlarımızın hayatlarını zorlaştıran koşullar altında yaşamalarını engellemek veya ortadan kaldırmak. Bugüne… Bu bakımdan İstanbul Belediye Başkanı olarak tüm grubumuzla birlikte milletimize layık olmak, şehitlerimize layık olmak, geçmişimize layık olmak ve geleceğe güzel bir şehir yaratmakla sorumluyuz. Çok seçkin ailemizi burada ağırlamaktan ve onlarla birlikte bu güzel parkın açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Meslektaşlarımın hizmete açılacak parkın bir köşesinde şehitlerin isimlerini yaşatacak bir tasarım üretmelerini istiyorum. Teröre ve barışa karşı duruşumuzu simgeleyen güzel bir köşenin varlığı çok kıymetli olacaktır.

İSTANBUL’DA ÇOK İYİ BİR ENERJİ YAKALADIK: İBB yönetimi olarak İstanbul’da çok güzel bir güce kavuştuk. Bu, ihmal edilen birçok altyapı sorununu çözen, halkımızın ihtiyaçlarını karşılayan ve bundan keyif alan, hedeflerine her geçen gün bir adım daha yaklaşan bir şehir yaratmanın gücüdür. Biz 4,5 yıl önce bu mottoyla yola çıktık ve bu mottoyla çalışmaya başladık. Bundan sonra da bu şekilde çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Nerede bir sorun varsa göreceksiniz, çözüm biz olacağız. Çünkü yerel düşünüyoruz. Burada Küçükçekmece Belediye Başkanımız var. Belediye başkanlarımızla eksiksiz konuşuyoruz, eksiksiz bir araya geliyoruz. İster CHP’li, ister AK Partili, ister MHP’li olalım, her ilçeye eşit hizmet sunma mücadelemizi ifade ediyorum. Nedeni şu: Bu daha önce yoktu. Bunu bil. Bunu söylemekten utanıyorum ama öyle bir şey yoktu. Hayal edebilirsiniz; Şehrin tamamına hizmet etme sorumluluğuna sahip bir Büyükşehir Belediye Başkanı, o şehri koruyacak, o şehrin ihtiyacını karşılayacak hizmetleri yapacak ve bu hizmetleri sunarken ‘Ya bu ilçe benim partimden olsun, ben ona hizmet edeyim’ diyor. . ‘Oradaki ilçe benim partimden değil, ona hizmet etmemeliyim’ diyecek. Bu olmaz. Kamu hizmetinde bu asla kabul edilemez. Kimsenin malına hizmet etmiyoruz. Bu şehrin 16 milyon insanına hizmet veriyoruz.

ÖNCEKİ 15-20 YILA GERİ DÖNDÜĞÜNÜZDE ÇOK ÖNDEYİZ: Bizler bu şehrin geçmişine ve geleceğine layık olmaya çalışan bireyleriz. Şunu iddia ediyorum; Evet, görevimin başında ‘İstanbul tarihinin en başarılı belediye başkanı olmak istiyorum’ dedim. ‘En demokratik belediye başkanı olmak istiyorum’ dedim. Şunu da ekleyeyim: ‘En eşitlikçi belediye başkanı olma konusunda çok iddialıyım.’ Üstelik bizden önceki 15-20 yıl öncesine baktığınızda zaten çok ilerideyiz. Ancak bu toplumun yaşamında eşitlikçi hizmetin tesis edilmesi gerekiyor. Ve hizmetin hiçbir şekilde oy hesabı yapılmadan var olması gerektiğini düşünüyorum. Sadece belediye başkanlarıyla değil, ilçe belediye başkanlarıyla, diğer siyasi partilerin muhtarlarıyla da süreci yönetiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı kurulduktan sonra her mahallenin muhtarı Büyükşehir Belediyemizin değerli bir paydaşı haline geldi. Onlarla çalışmaktan büyük onur duydum. Çünkü muhtarlarımız mahallemizdeki demokrasinin ilk simgesidir. Demokrasi bunlarla başlar ve gerçek en üstte ortaya çıkar. Yani Sayın Cumhurbaşkanı bu ülkede görevini yapıyorsa muhtar sayesinde yapıyor. Biz görevimizi yerine getiriyorsak onların sayesindedir. Bu da öyle bir seri. Bu yüzden mahallelerde onların sesini duyarak hizmetlerimizi sunuyoruz. Demokrasi böyle bir şeydir, eşitlikçi bir şeydir. Biz bu taraftan hareket ettik.

LUCUY BÜTÇEYİ BU ŞEHRİN YÖNETİMİNİN TEMEL İDEOLOJİSİ HALİNE GETİRDİK: Açılış törenini gerçekleştirdiğimiz Kazlıçeşme bölgesi geçmişte su baskınlarıyla anılmıştı. Burayı çok kötü bir duruma getiren tüm altyapı sorunlarını ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Başından beri ‘Bu şehrin acil sorunları nelerdir’ diyerek, hiç tereddüt etmeden bu tıbbi altyapı sorunlarına koştuk. 10 milyar liraya yakın altyapı çalışmalarıyla bu şehrin hafızasından sel, su baskını gibi sorunları silmek için kararlılıkla yola çıktık. İBB ve İSKİ olarak zaman zaman hükümet tarafından engellemelerle karşılaşıyoruz. Ama çok şükür bir tezle tekrar ifade edeyim, az önce bahsettiğim konulara eşitlikçi çalışma prensibini de eklemekten gurur duyacağım. Cömert bir bütçeyi bu şehrin yönetiminin temel ideolojisi haline getirdik. Bir bütçenin zarafetini artırmak istiyorsanız, her kuruşunu harcarken dikkatli olacaksınız. Milletin parasını bu şehre harcarken dikkatli harcayacaksınız. Geçtiğimiz 5 yıla ve bu döneme, bu 5 yıla baktığınızda gerçekten tarihin en sıkıntılı anlarını görüyorsunuz; Pandeminin, ekonomik krizin, depremin vs. getirdiği yüke rağmen böyle bir yatırımcı belediyenin var olmasının tek nedeni elbette yol arkadaşlarımdır. Milletvekili arkadaşlarımdan – UYGUN Parti Küme Başkan Yardımcımız burada – çalışma arkadaşlarıma, bürokrasiden tüm arkadaşlarıma, genel sekretere, genel müdürlere kadar titizlikle çalıştık. Ama biz bu şehrin bir kuruşunu bile koruduk. Bu temeldir.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU DÖNEMİ UNUTTU: İstanbul’da bu dönem tek özel parsele özel imar ihraçımız olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi böyle bir dönemi unutmuştu. Bakın bu büyük bir mesele. Tek bir özel parsele imar çıkarmadık. Tek bir yeşil alan, sosyal kullanıma uygun bir alan geliştirmedik. Ama biz bu şehrin kirasını bu şehrin insanlarına dağıttık. Bizi sevenlerin, bizi sevmeseler, oy vermeseler bile ‘aferin’ diyeceklerini gururlandıran birçok güzel eseri bu şehre kazandırmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Deri fabrikalarının bulunduğu Kazlıçeşme’de 30 yıldır çözülemeyen imar sorununu konunun paydaşlarıyla ve kamuoyu anlayışıyla çözdük.

MİLLETİN MALINI KENDİ MALLARI GÖRDÜLER: Birisi gelip o insanları yordu. Pazarlık yaptılar, şunu yaptılar, şunu yaptılar. Milletin malını kendi malları gibi görüyorlardı. Biz halk adına oturduk konuştuk. 30 yılı aşkın bir sürenin ardından burada imar ve uygulama sorunlarını bitirdik. O insanlara tapularını verdik. Mutlular, mallarına kavuştular. Artık onların kendi malları ve bereketleri olacaktır. Ama biz başka bir şey yaptık. Milyarlarca liralık mülkü İstanbul halkına ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırdık. Bakın eskiden bunlar kapalı kapılar ardında yapılıyordu. Artık bunları şeffaf bir şekilde yapıyoruz ve insanların haklarını, kanunlarını koruyoruz. Ama biz daha değerli bir şey yapıyoruz; Halkımızın haklarını ve kanunlarını koruyoruz. Gördüğünüz bölgede bunu yaptık. Düzenli ve düzenli bir imar süreci oluşturduk. Ortak alanları belirledik. Kamu kaynaklarını artıran, şehrin yıllardır çözemediği sorunu çözen kazanımlar elde ettik. Bunu sana neden söyledim? Bu görünmez bir hizmettir. “Bu çalışmaya devam edeceğiz.”

ŞAFAK BAŞA DETAYLARI PAYLAŞTI

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın verdiği bilgiye göre; 10. Yıl Deresi Havzasında; 3 bin 659 metre atık su kanalı inşa edilerek atık su kanal ihtiyacı karşılandı. Karma çalışma sınırlarını ayırarak; Kennedy Caddesi, 10. Yıl Caddesi, Abay Caddesi, Fetih Caddesi, Merkezefendi Caddesi, Muammer Aksoy Caddesi ve Merkezefendi Tekke Caddesi gibi noktalarda geçmişte meydana gelen su baskınları önlendi. Atık sular Yenikapı Atıksu Arıtma Tesisi’ne yönlendirilerek bölgedeki atık suların Marmara Denizi’ne karışması engellendi. Böylece atık sulardan kaynaklanan çevre kirliliğinin önüne geçildi. Zeytinburnu ilçesinde; 1.853 metre dere ıslahı ve 1.562 metre yağmur suyu kanalı yapılarak bölgenin altyapısı ayrıldı. Yenikapı Atıksu Arıtma Tesisi’nde atık su yükü azaltılarak enerji tasarrufu sağlandı. Proje ile bölgede yağmur sularının neden olduğu su baskınlarının önüne geçilerek olası can ve mal kaybının önüne geçildi. 650 metre uzunluğunda ve 28 bin 100 metrekare alana sahip Şehit Esra-Hakan Tekin Parkı Peyzaj Projesi ile; Yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanı ve antrenman alanıyla yerel halkın keyifli vakit geçirebileceği bir proje kente kazandırıldı.

Konuşmaların ardından İmamoğlu, terör mağduru şehit Esra-Hakan Tekin çiftinin aile bireyleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından “Zeytinburnu 10. Yıl Deresi Havzası Projesi ve Şehit Esra-Hakan Tekin Parkı” resmi olarak hizmete açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu