Ekonomi

Hong Kong ile Türkiye Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma İmzalandı

HONG KONG, 1 Kasım (Xinhua) — Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi (HKSAR) ile Türkiye arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması (YKTK) Anlaşması imzalandı. Anlaşma, mevcut HKSAR yönetimi tarafından imzalanan bu türdeki ilk anlaşma ve Hong Kong tarafından imzalanan 23’üncü anlaşma olup, Hong Kong’un ticaret ortaklarının sayısını 32’ye çıkarmıştır.

HKSAR yönetiminin ticaret ve ekonomik kalkınmadan sorumlu sekreteri Algernon Yau, Salı günü konsolosluklar ile yerli ve yabancı ticaret odalarından yaklaşık 150 temsilciye düzenlediği resepsiyonda HKSAR yönetiminin yatırım teşviki konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yau, Salı günü Hong Kong ile Türkiye arasında imzalanan mutabakat anlaşmasıyla yatırım dünyasına her iki tarafın da doğrudan yabancı yatırımlara yönelik koruma ve garantileri artırma konusunda kararlı olduğuna dair çok olumlu mesajlar gönderildiğini söyledi.

Yetkili, anlaşmanın yatırımcıların güvenini artıracağını ve Hong Kong ile Türkiye arasındaki yatırım akışını genişleteceğini belirtti.

Yau, Bangladeş ile YKTK Anlaşmasına ilişkin müzakerelerin başladığını, Bahreyn ve Suudi Arabistan ile müzakerelerin devam ettiğini vurguladı.

Hong Kong’un güçlü bir serbest piyasa ekonomisine sahip bir bölge olarak bilindiğine işaret eden Yau, dünyanın her yerinden doğrudan yabancı yatırımları memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

haber-balcova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu