Haber

Hindistan, Butan ile geliştirdiği uyduyu uzaya fırlattı

YENİ Hindistan’da Butan ile ortaklaşa geliştirilen “India- Bhutan SAT” uydusu uzaya fırlatıldı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hindistan Uzay Araştırmaları Merkezi (ISRO) “Polar Uydu Fırlatma Aracı” (PSLV-C54) adı verilen roketteki uyduları Andra Pradeş eyaletinin güneyindeki Sriharikota Adası’nda bulunan Satish Dhawan Uzay Merkezi’nden fırlattı.

Açıklamada roketin, Butan ile ortaklaşa geliştirilen “India-Bhutan SAT” ve Hindistan’ın Yeryüzü Müşahede Uydusunun yanı sıra öbür uyduların da taşındığı tabir edildi.

Butan Enformasyon ve Bağlantı Bakanı Karma Donnen Wangdi ve Butanlı üst seviye yetkililerden oluşan heyetin uyduların fırlatılmasında Sriharikota’da bulunduğu belirtilen açıklamada, Butan’ın, “India-Bhutan SAT” uydusunun sunacağı yüksek çözünürlüklü fotoğrafları doğal kaynakların idaresi konusunda değerlendireceğine dikkat çekildi.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam??????? Jaishankar, uyduların fırlatılmasının akabinde yaptığı açıklamada, Hindistan’ın, Butan ile ikili işbirliğinde “tarihi bir dönüm noktası” kaydettiğini söz etti.

Ülkede, Butanlı mühendislere uydu yapma ve uydudan alınacak dataların tahliline ait eğitim verildiğini belirten Bakan Jaishankar, bunların sonucunda da birlikte geliştirilen uydunun bugün fırlatıldığını lisana getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu