Haber

Fransa’da çiftçiler Paris’i 800 traktörle kuşattı

Ulusal basında yer alan haberlere göre, çiftçi hareketleri Almanya, Polonya, Belçika ve Hollanda’nın ardından Fransa’da da günlerdir devam ederken, hükümetin tarım sektöründeki adımlarını yetersiz bulan ülkenin farklı yerlerinden sendikalı çiftçiler de geldi. , dün gece traktörleriyle Paris’e taşınmaya başladı.

Sendikaların çağrısı üzerine ‘Paris kuşatması’ eylemi düzenleyen çiftçiler, başkente giden yollarda traktörleriyle uzun kuyruklar oluşturdu. Paris’in giriş ve çıkış yollarında 15 bin civarında polis memurunun görevlendirildiği bildirildi.

Ülke genelinde 21 farklı noktada 2 bine yakın çiftçi eylemlere katılırken, 25 noktada 1200’ün üzerinde tarım makinesiyle yollar trafiğe kapatıldı.

Çiftçilerin eylemleri A1, A4, A5, A6, A12, A13, A15 ve A16 otoyollarında ulaşımı aksattı.

Rungis Market aksiyonun merkezinde

‘Paris kuşatma’ eyleminin odak noktası olan Rungis Pazarı’nın girişinde helikopterlerle havadan destek sağlanarak yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Ayrıca Paris Emniyet Müdürlüğü, hareketin drone ile görüntülenmesine olanak tanıyan bir kararnamenin imzalandığını duyurdu.

Paris’in merkezinde 234 hektarlık alan üzerine kurulu ve 12 binden fazla kişinin istihdam edildiği pazara her gün 8 bin tondan fazla ürün taşınıyor.

Paris’i 800’den fazla traktörle çevreleyen çiftçiler, ürünlerin pazara taşınmasını engellemeyi amaçlıyor.

‘Amacımız hükümete baskı yapmak’

Protestolara öncülük eden ülkenin en büyük çiftçi birliği FNSEA’nın Başkanı Arnaud Rousseau, Paris’e giden ana yolların 30 kilometreye kadar trafiğe kapatılacağını belirtti.

Başkan Rousseau, Paris’i kuşatma hamlesiyle “Fransızların hayatını bozmayı değil, hükümet üzerindeki baskıyı artırarak krize bir an önce çözüm bulmayı” hedeflediklerini belirtti.

Protestolar devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un çiftçilerin protestolarını görüşmek üzere kabinedeki bazı bakanlarla görüştüğü bildirilirken, Başbakan Gabriel Attal’ın daha sonra FNSEA Lideri Rousseau’yu kabul etmesi bekleniyor.

Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler, Toulouse, Agen, Beauvais ve Rennes gibi birçok şehirde düşük gelirlerini ve hükümetin tarım politikasını protesto ediyor.

Çiftçiler, hükümete taleplerini dinletebilmek için günlerdir traktörleriyle yolları ve otoyolları kapatıyor.

Avrupa’da çiftçiler eylemde

Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan başta olmak üzere pek çok AB ülkesindeki çiftçiler, son dönemde uygulanan tarım politikalarına tepki gösteriyor.

Çiftçiler tarafından eleştirilen konular arasında Birliğin tarım politikaları, doğayı restorasyon hedefleri, sübvansiyonlardaki kesintiler, Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan kaynaklanan yüksek elektrik, yakıt ve gübre maliyetleri, Ukrayna’dan gelen ucuz tahıl ürünleri ve su tasarrufu önlemleri yer alıyor.

Avrupa’nın dört bir yanında çiftçiler, akaryakıt fiyatları, vergi artışları ve destek ödemelerinin yetersiz olması nedeniyle geçen yıldan bu yana kamu kurumları ve çeşitli kuruluşların önüne çamur veya gübre dökerek veya yolları kapatarak protesto gösterisi yapıyor.

Avrupalı ​​çiftçiler, AB’yi ‘Yeşil Anlaşma kapsamında karbon gübre ve tarım ilaçlarının kullanımına katı kurallar getirerek tarımsal üretimi zorlaştırmakla’ eleştiriyor.

Polonya ve Romanya’da Ukrayna’dan ucuz tahıl ithalatının yasaklanması talebi öne çıkarken, İtalya’da Fransa’da artan akaryakıt fiyatları ve AB’nin “Yeşil Anlaşma” programı ve artan maliyetler tepkilerin odağında yer alıyor.

haberkilimli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu