Sağlık

EÜ’de “Küçük Düşler ile Mikroskopinin Büyüleyici Dünyasına Yolculuk” etkinliği düzenlendi

Minikler mikroskopu çok sevdi

Ege Üniversitesi (EÜ) Merkezi Araştırma Test ve Tahlil Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE MATAL) tarafından yürütülen toplumsal sorumluluk projeleri kapsamında “Küçük Düşler ile Mikroskopinin Büyüleyici Dünyasına Yolculuk” projesinin birinci aktifliği düzenlendi. EGE MATAL Seminer Salonunda düzenlenen aktifliğe EGE MATAL Müdürü Prof. Dr. Suna Timur’un yanı sıra; EÜ Anaokulu Müdürü Burcu Karakaş, EÜ Anaokulu öğrencileri, akademik ve idari çalışanlar katıldı. Egeli minikleri bilim ve mikroskopla tanıştıran aktiflik ile ilgili eğitim EGE MATAL Biyolojik Tahlil ve Hücre Kültürü Laboratuvarı Vazifelisi Dr. Didem Aksu, Görüntüleme ve İç Yapı Tahlil Laboratuvarı Vazifelisi Dr. Pınar Sözer Bahadır, İdari İşçi Dilek Aydın ve İdari İşçi Hale Velioğlu tarafından verildi.

EGE MATAL tarafından çok sayıda toplumsal sorumluluk projesi yürütüldüğüne dikkat çeken Müdür Prof. Dr. Suna Timur, “Ege Üniversitesi olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın teşvikleri ve takviyeleriyle her alanda toplumsal sorumluluk projesi üretiyoruz. Bu motivasyonla bilimi çocuklarla buluşturmak istiyoruz. Daha evvel yetişkinler için yaptığımız bu aktifliği, bugün EÜ Anaokulu öğrencilerimiz için yapıyoruz. Çocukların bilimi sevebilmesi için mikroskopların değerli bir araç olduğunu düşünüyoruz. Hasebiyle etkinliğimizde mikroskoplardan faydalanacağız. Egeli minikler, EÜ Dokumacılık ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi’nin (TEKAUM) kendileri için hazırladığı önlükleri giyerek, mikroskoplarla tanışacak. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere; EGE MATAL’a ve EÜ TEKAUM’a, etkinliğimize takviye ve emek veren tüm personellerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Egeli minikler mikroskoplarla farklı örnekleri inceledi.

Etkinlik öncesi EÜ Anasınıfı öğrencilerinden Asel Ören, arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı el işi çiçek demetini EÜ MATAL Müdürü Prof. Dr. Suna Timur’a armağan etti. Egeli minikler, önlüklerini giymelerinin akabinde Biyolojik Tahlil ve Hücre Kültürü Laboratuvarı Vazifelisi Dr. Didem Aksu tarafından yapılan mikroskoplara dair bilgilendirme sunumunu dinledi. Sunumun akabinde, Dr. Didem Aksu tarafından tanıtılan stereo mikroskop ile Görüntüleme ve İç Yapı Tahlil Laboratuvarı Vazifelisi Dr. Pınar Sözer Bahadır tarafından tanıtılan ışık mikroskobunda çeşitli örnekleri inceledi. İnceledikleri örneklerin fotoğraflarını yapan minikler, EGE MATAL tarafından kendilerine armağan edilen kaleydoskoplarla oynadılar.

Etkinliğin akabinde EÜ MATAL Müdürü Prof. Dr. Suna Timur tarafından EÜ Anaokulu Müdürü Burcu Karakaş ve öğretmenlerine çiçek takdim edildi. Ayrıyeten Dr. Didem Aksu ile Dr. Pınar Sözer Bahadır tarafından, aktiflik iştirak evrakları dağıtıldı. İkincisi 2 Aralık’ta yapılacak aktiflikten sonra çocukların çizmiş olduğu fotoğrafların EGE MATAL seminer salonunda sergileneceği bilgisi verildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu