Yaşam

Ekrem İmamoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirmeyi planladığı gizli görüşme deşifre oldu

Bu resmi görüntülemek için lütfen JavaScript’i etkinleştirin

Türkiye, seçimini bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı lehine kullandı ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı kazanan partililer oldu.

Kılıçdaroğlu ise değişim davetlerine karşı ‘mücadeleye devam’ mesajıyla yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağının sinyalini verdi, Merkez Yönetim Kurulu’na yenilgi faturasını kesti ve atayarak koltuğunu sağlamlaştırdı. ona yakın olmak.

Seçim süreci sonrası Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna göz diken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sıradan ilerlemeye kararlıyım. Değişim şart”Sözleriyle Kılıçdaroğlu’na değişim konusunda net bir mesaj verdi ve ‘iktidar için değişim’ temalı bir internet sitesi kurdu.

İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nu devirme planları internete düştü

Bu gelişmeler yaşanırken YouTube’da yayınlanan bir görüntü bomba etkisi yarattı.

Kılıçdaroğlu’nu devirmeyi kafasına koyan İmamoğlu’nun liderliğindeki online görüşmenin görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde CHP’nin önemli isimlerinin ve Parti Meclisi’nin bazı üyelerinin Kılıçdaroğlu hakkında net bir şekilde harekete geçtiği görülüyor.

Kılıçdaroğlu’nun olmadığı alternatif olağanüstü kongre planı

İmamoğlu görüşmede ‘Kılıçdaroğlu’suz alternatif olağanüstü kongre’ söylemini dile getirdi, “Birkaç konuda ilk planlamamızı yaptık. Parti Meclisi sürecinin temellerini atmaya kararlıydık ve bu örgütün işe alım süreci için bir hazırlık olacaktı. Bu konuda son olarak Gökhan Bey (CHP Parti Meclis Üyesi ve CHP Parti Meclis Üyesi) İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın) bir süreç başlattı.”terimleri kullanır.

İmamoğlu konuşmasında şunları söylüyor:

Alternatif bir büyük kongre süreci olabilir mi? olgunlaşabilir mi? Bunun için bir yer var mı? Elimizdeki veriler üzerinden bir heyet görüşülmüştür. Burada olan ve olmayan arkadaşların da o konuya katkısı olacak katkılarıyla bir çalışma ve öngörü yeri oluşacaktı. Bu konuda da bir araştırma yapıldığını biliyorum.

İmamoğlu’nun batın mitingine katılan isimler:

Özgür Özel – CHP Küme Lideri ve Manisa Milletvekili

Gökhan Günaydın – CHP Küme Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili

Engin Özkoç – CHP Parti Teşkilatı Başdanışmanı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan

Tekin Bingöl – CHP Parti Meclis Üyesi ve Ankara Milletvekili

Onursal Adıgüzel – CHP Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili

Veli Ağbaba – CHP Parti Meclis Üyesi ve Malatya Milletvekili

Engin Altay – CHP İstanbul Milletvekili

Bülent Tezcan – CHP Aydın Milletvekili

Muharrem Erkek – CHP Parti Meclis Üyesi

Selin Sayek Böke – CHP Parti Meclis Üyesi

Hakkı Süha Okay – CHP Parti Meclis Üyesi

Ahmet Hakan Uyanık – CHP Parti Meclis Üyesi

Pınar Uzun – CHP Parti Meclis Üyesi

Gökhan Zeybek – CHP Parti Meclis Üyesi

Sevgi Kılıç – CHP Parti Meclis Üyesi

Hakkı Süha Okay- CHP Parti Meclis Üyesi

dilekçe yazdırma

Görüntülerde CHP Parti Meclisi üyeleri ve il başkanlarının imzaladığı bir dilekçe üzerinde çalışma yapıldığı görülürken, imzalayanların imzalarını geri çekmemesi için baskı yapıldığı anlaşılıyor.

O anlarda şu diyaloglar yaşanıyor:

Ekrem İmamoğlu: Gökhan Bey sanırım parti meclisi işi sizden yana.

Gökhan Günaydın: Bununla ilgili biraz bilgi vereyim. Bülent Beyefendi (Bülent Tezcan) da buradadır. Neyse ki bir metin hazırladı. Bu metinden sonra onun imzaları var ve benim imzalarım var. Şu an itibariyle 7 kişi imzaladı. Saymama izin ver; Bülent Tezcan, Gökhan Zeybek, Tekin Bingöl, Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Hakan Uyanık ve Erbil Aydınlık. Az önce Selin Hanım’a (Selin Sayek Böke) mesajı bir zarf içinde gönderdim. Selin de imzalamış olacak. Böylece 8 imza olacak. İstanbul’da bir toplantımız var. Fahri Adıgüzel, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun ve Turan Aydoğan da orada imza atmış olacak. İmzayı yarın sabah Çanakkale’ye bir araba ile Muharrem Bey’e (Muharrem Erkek) göndereceğim. Burhaniye’den Yaşar Selman oradan imza atacak. Oradan da Bodrum’a gidecek. Böylece imza sayısı Pazartesi akşamı itibarıyla 15’e ulaşmış olacak. Özgür başkanım da burada. Uygun görürseniz Veli Ağbaba’dan ya da Murat Emir’den imza alalım.

Muharrem Erkek: Evet, bu yeterli olacaktır.

Ekrem İmamoğlu: O zamanlar Parti Meclisi süreci aslında şu anda istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Muhtemelen Tekin liderin (Tekin Bingöl) bahsettiği mektup sürecinden hareketle çarşamba günü eyleme dönüşecek, en geç perşembe diyelim.

aksehir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu